All
Projects
Products
Events
Competitions

SIS PREP Gurugram / PAL Design

SIS PREP Gurugram / PAL Design

© Suryan Dang © Suryan Dang © Suryan Dang © Suryan Dang + 27

Gurugram, India
  • Interiors Designers Authors of this architecture project PAL Design
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Acme Sanitary Ware Co. Ltd
  • Lead Designer

    Joey Ho
  • Design Team

    David Chan, Joslyn Lam
  • Manufacturer\Supplier

    Acme Sanitary Ware Co. Ltd
  • Client

    The Balaji Group
More Specs Less Specs
© Suryan Dang
© Suryan Dang

Text description provided by the architects. The generous abundance of natural light and a close resemblance to outdoor nature are close to the heart of this three-storey preschool space for children aged from 1.5 to 4.5.

1F plan
1F plan

Playfully juxtaposing geometric shapes with round-off edges, which echo the architectural structure itself, the design team has put together a delightful mix of fun and surprises to stimulate the imagination by encouraging different modalities of learning.

© Suryan Dang
© Suryan Dang
© Suryan Dang
© Suryan Dang

Taking connection between different areas as major design consideration, open areas are divided by see-through partitions and progresses one after another in a coherent flow.

© Suryan Dang
© Suryan Dang

Playrooms are designed differently to accommodate diverse interests: some are better for music, while others resemble art studios and so on.

© Suryan Dang
© Suryan Dang

What they all have in common is encouraging movement as one of the foundation for child’s healthy physical and mental development.

© Suryan Dang
© Suryan Dang
© Suryan Dang
© Suryan Dang

Learning requires a sense of wonder and child-like enthusiasm that extends throughout our live.

© Suryan Dang
© Suryan Dang
© Suryan Dang
© Suryan Dang

Every space can be a learning space, within the school, educational space is not confined by classrooms, space such as café, library, art room and sports hall are integrated for diverse learning.

© Suryan Dang
© Suryan Dang

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: SIS PREP Gurugram, Hamilton Court Road, Gurugram, India

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "SIS PREP Gurugram / PAL Design" 20 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909468/sis-prep-gurugram-pal-design/> ISSN 0719-8884
© Suryan Dang

印度SIS 学前教育中心 / PAL Design

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.