We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

JINS SWFC Shop / junya ishigami + associates

JINS SWFC Shop / junya ishigami + associates

© Eiichi Kano© Eiichi Kano© Eiichi Kano© Eiichi Kano+ 13

Pudongxinqu, China
  • Design Team:Cing Lu, Akira Uchimura
  • Client:JINS Shanghai Co.Ltd.
  • Structural Engineering Person In Charge:Jun Sato
  • Contractor Team:Hongzhi Li, Qi Zhang, Feichao Wen
  • Contractor Person In Charge:Lanqin Zhou
  • Interior Person In Charge:Shinya Sakurai
  • Structural Engineering Person In Charge:Jun Sato
  • City:Pudongxinqu
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Eiichi Kano
© Eiichi Kano

Text description provided by the architects. To create a huge emptiness within the crowded shopping mall and tried to present the interior space more like an architectural work, a simple solution for the store came up:

© Eiichi Kano
© Eiichi Kano

The interior space is composed of 5 cantilever tables (maximum length is 12 meters) made of concrete. Extreme dimensions, maximum length, minimum width and depth ensure the maximum linear display and circulation for customers. The voids of the shop is divided to six parts by floating volumes which is allowed to contain large amount of stocks and functional programs like workshop of glasses fabrication between table no.4 to 5 (refer to the plan).

© Eiichi Kano
© Eiichi Kano

Construction method makes this interior work in architectural way, steel structure covered by cast-in-situ concrete. Even the furniture is a piece of structure. 

© Eiichi Kano
© Eiichi Kano

Further more, considering about experience the interior space like a low extending landscape, all tables remain in horizontal and a just level, 80 centimeters high from the ground.

© Eiichi Kano
© Eiichi Kano

Prestressed cantilever structure cladded with tons of concrete achieves lightness of floating volume by heaviness of materiality and allows the dimension, 25 centimeters depth, to leave a maximum space underneath for remaining perception of floatiness.

© Eiichi Kano
© Eiichi Kano

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Shanghai World Financial Center, 100 Century Avenue, Pudong, Shanghai, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "JINS SWFC Shop / junya ishigami + associates" 26 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/908169/jins-swfc-shop-junyshigami-plus-associates> ISSN 0719-8884
© Eiichi Kano

JINS上海环球金融中心店 / 石上纯也

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.