All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Schools
  4. China
  5. XuTai Design And Reseach
  6. 2018
  7. Coding March / XuTai Design And Reseach

Coding March / XuTai Design And Reseach

  • 23:00 - 31 December, 2018
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Coding March / XuTai Design And Reseach
© Hao Chen
© Hao Chen

© Hao Chen © Hao Chen © Hao Chen © Hao Chen + 34

  • Architects

  • Location

    Jinyan Road, Shanghai, China
  • Category

  • Design Team

    Tianbao Yang, Diamond, Linmeng Xu, Zhiwei Qin, Ling Wu
  • Indoor Construction

    Shanghai Yanyue Construction Co., Ltd.
  • Area

    300.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

© Hao Chen
© Hao Chen

Text description provided by the architects. Coding March is committed to providing Chinese young people with extensive coding courses including basic programming language, competition counseling, robotics, and scientific research.

© Hao Chen
© Hao Chen

Coding March’s Shanghai Pudong campus is located on Jinyan Road, with Shanghai Science and Technology Museum just across the river. We were astonished at the sheer number and variety of educational institutions on both sides of the road and felt on the spot the importance of youth education.

Aoxnometric_First floor
Aoxnometric_First floor

The two-storeyed building comes in the shape of a 23.3*8.6m rectangular with the north side along the upfront street. The west half of the first floor is taken up by a Japanese barber shop. The entire second is there for us to explore. The façade is made of glass curtain wall. Functional requirements are clear as the client has exceptional teaching experiences. The focus is on the flexible transformation of functions between lecture rooms, student exhibition rooms, reading rooms and staff offices.

© Hao Chen
© Hao Chen
© Hao Chen
© Hao Chen

Inspirations came instantly from two observations. Looking out from the second floor, I was reminiscent, by the glimmering tree shadows created by the light through the glass wall, of carefree childhood frolics in the field. The impressive image of stars in the vast expanse on the ground in A Sky Full of Stars, an MV by Coldplay also played a facilitating role in the final design.

© Hao Chen
© Hao Chen
© Hao Chen
© Hao Chen

Born and bred in cities, young people nowadays hardly see for themselves the colourful light of stars, and it is our wish to highlight the memory of physical touches. To this end, we try to visually retain the light and shadow of the surrounding trees, and perforate the north façade with gradient aluminum plates, mixing programming codes with the illuminating stars.

© Hao Chen
© Hao Chen

Functionally, the crisscrossing corridors serve to link different spaces and. Every kind of experience is underscored by contrasting materials and shades of colours.

Coding March / XuTai Design And Reseach, © Hao Chen
© Hao Chen

Taking the façade as a whole, the area of the barbershop is also included in the design. On the first floor we have reception, parent waiting area, staircase, toilet, and storage room. In the relatively small space, the ceiling and the pavement help to divide functions. On the second floor, we have staff office and classrooms of all kinds suiting students’ needs. The staff room is furnished with folding doors to provide alternative arrangements for different activities. The adjoining area is complemented with micro landscape to echo the greenness outside.

© Hao Chen
© Hao Chen

Considering that there will be young children from grades 1-6, in addition to meeting the basic requirement for safety and comfort, it is our sincere hope to offer them a fascinating experience of nature and its changes by emphasizing the use of all their senses, so that they may become aware of an unknown beauty during breaks.

© Hao Chen
© Hao Chen

View the complete gallery

About this office
Cite: "Coding March / XuTai Design And Reseach" 31 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/904116/coding-march-xutai-design-and-reseach/> ISSN 0719-8884
© Hao Chen

上海码趣青少儿编程学院 / 序态设计研究室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.