the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Community Center
  4. China
  5. gad x line+ studio
  6. 2017
  7. Dongziguan Villagers' Activity Center / gad x line+ studio

Dongziguan Villagers' Activity Center / gad x line+ studio

  • 02:00 - 10 June, 2018
Dongziguan Villagers' Activity Center / gad x line+ studio
Dongziguan Villagers' Activity Center / gad x line+ studio, © SHIROMIO Studio
© SHIROMIO Studio

© SHIROMIO Studio © Yilong Zhao © SHIROMIO Studio © Yilong Zhao + 36

  • Structural design

    Damin Hu, Luxi Qian
  • Equipment design

    Daliang Cui, Yueqiang Zhang, Yang Wang
  • Landscape design

    Greentown Akin
  • Client

    Changkou Town Government in Fuyang District of Hangzhou
  • More Specs Less Specs
© Yilong Zhao
© Yilong Zhao

Text description provided by the architects. The site is located at the junction of the old and new villages, north of Dongziguan affordable housing in Fuyang.The project, as a public venue for villagers' activities, takes the local regional culture as its unique background, and strives to create a “Vitality Source” for villagers to jointly build and share.

© Yilong Zhao
© Yilong Zhao

The activity center has two floors. The first floor is open to the outside and the second floor is partially connected. It has the dual functions of weddings, funerals and villagers' spontaneous activities. The open space characteristics meet the functional requirements under different conditions, together with the life of the villagers and the continuous ups and downs of the roof to jointly build a "micro-small world under the big roof."

Compared with the use of the majority of villagers' activity centers in the contemporary period that have lost their vigor due to long-term closure, this design hopes to continue the unique vitality of the village through open and lively space scenes. With a flowing spatial system, localized material language, and spontaneous construction methods, the tangible space carrier and intangible place spirit are merged into the construction logic of the space itself, injecting new vitality into the village.

© SHIROMIO Studio
© SHIROMIO Studio

As a public activity venue for all villagers in Dongziguan, the design hopes to carry the diversity, richness, and subtlety of life with smaller scale units. From chess and card screenings, sports activities, to the peddling, the context of daily life is subdivided into relatively independent small scenes.

1F Plan
1F Plan

The people passing through can freely shuttle and stay in the gray space connecting inside and outside, while the air, light and nature are virtually become the background of public life. When it comes to important and crowded occasions such as gatherings, theatre, weddings and funerals, the space can be re-integrated through a reasonable layout.

© Yilong Zhao
© Yilong Zhao

The entire space is covered under a continuous steel roof with timber wrapped outside. The roof is designed with multiple skylights to meet the lighting needs, and also introduces the natural surroundings. Low hanging eaves and extensions define a space that can calm people down.

© SHIROMIO Studio
© SHIROMIO Studio

With the combination of small-scale units and corridors of different heights, the spatial sequence has begun to become three-dimensional and rich. The grey-brick wall is in a prismatic convex and concave arrangement and is topped with dark colored stone. It is hand-polished by local villagers, with the common local building materials, showing the integration of natural, traditional and contemporary life, and also mapping out the familiar scenes of the villagers.

Section Perspective
Section Perspective

The attribution of sense of value is also reflected in the way of construction. The villagers' activity center is the practice of public and the storage of memory, which is jointly participated by the villagers' construction team and finally put into use. Such a construction mode can stimulate or even spontaneously form public activities, and the building on the other hand, serves as a medium to promote the maximum connection between people.

© Yilong Zhao
© Yilong Zhao

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
gad x line+ studio
Office
Cite: "Dongziguan Villagers' Activity Center / gad x line+ studio" 10 Jun 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/895749/dongziguan-villagers-activity-center-gad-x-line-plus-studio/> ISSN 0719-8884
© SHIROMIO Studio

东梓关村民活动中心,大屋檐下的小世界 / gad x line+ studio