the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Schools
  4. Brazil
  5. aflalo/gasperini arquitetos
  6. 2016
  7. St. Nicholas School / aflalo/gasperini arquitetos

St. Nicholas School / aflalo/gasperini arquitetos

  • 16:00 - 30 November, 2016
St. Nicholas School / aflalo/gasperini arquitetos
St. Nicholas School  / aflalo/gasperini arquitetos, © Ana Mello
© Ana Mello

© Ana Mello © Ana Mello © Ana Mello © Ana Mello + 18

© Ana Mello
© Ana Mello

Text description provided by the architects. An elementary and high school for pupils aged between 2 and 17, the construction houses adjoining collective spaces featuring partial isolation between the three different school levels: Infant, Junior and Senior. A backbone

© Ana Mello
© Ana Mello

creates connectivity between all spaces, with the three scholastic levels, the spaces of common use – dining hall, game courts, theater, football field, arts complex – and the socialising areas scattered throughout the large garden that separates the blocks from the classrooms.

© Ana Mello
© Ana Mello
Site Plan
Site Plan
© Ana Mello
© Ana Mello

The volumes’ dynamic installation allowed the privacy of each age group’s playground, and at the same time favored a permeability between them through the woods. The project design is formed by the balanced disposition of occupied spaces and the empty spaces formed between them. The volumetry’s inclined planes create shading over the classroom terraces, on the facades of the various spaces and on the access passageways which are open and integrated with the green areas.

© Ana Mello
© Ana Mello
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "St. Nicholas School / aflalo/gasperini arquitetos" 30 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/800523/st-nicholas-school-aflalo-gasperini-arquitetos/> ISSN 0719-8884