the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurant
  4. Italy
  5. rgastudio
  6. 2014
  7. Taglio / rgastudio

Taglio / rgastudio

  • 13:00 - 21 October, 2015
Taglio / rgastudio
Taglio / rgastudio, © Michele Nastasi
© Michele Nastasi

© Michele Nastasi © Michele Nastasi © Michele Nastasi © Michele Nastasi + 14

  • Architects

  • Location

    Via Vigevano, 10, 20144 Milano, Italy
  • Architect in Charge

    Raffaele Azzarelli, Giuliano Iamele
  • Graphic Project

  • Construction

    N.C.M. – Simone Vullo
  • Area

    140.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Michele Nastasi
© Michele Nastasi

Text description provided by the architects. Taglio is located in Milan, at number 10 via Vigevano. On the ground floor of a typically Milanese block of flats with communal balconies, it is just a few feet away from the Navigli canals. The idea was to create a multifunctional space where a restaurant, a food shop, a bar and a café could coexist – a place designed to be bustling all day long, where customers could indulge in the ritual of coffee drinking or enjoying gourmet food.

© Michele Nastasi
© Michele Nastasi

The shop, part of the restaurant tables and the café’s large counter are located in the first room. Vast, brickwork arches lead to the second room, with its open-plan kitchen.

Section
Section

The interior design suggests the aftermath of an earthquake within the perimeter of the building. The walls have been stripped of their thick plasterwork, thus revealing the old, brick, load-bearing structures beneath. Fastened to them, poles of Kotò wood connected by iron joints form a dense framework that reminds us of security scaffolding. This modular structure runs along the entire interior perimeter, providing ample display space.

© Michele Nastasi
© Michele Nastasi

A patchwork of blackboards covers the entire counter. From a long, cedar-wood bar the staff can be seen at work in the kitchen. The opposite wall is decorated with drawings by the food illustrator Gianluca Biscalchin. Globe light-bulbs attached to a dense network of copper tubes illuminate the rooms.

© Michele Nastasi
© Michele Nastasi
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Taglio / rgastudio" 21 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/775761/taglio-rgastudio/> ISSN 0719-8884