the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Tourism
  4. China
  5. Lmyarch-studio
  6. 2015
  7. Golf Club / Lmyarch-studio

Golf Club / Lmyarch-studio

  • 19:00 - 12 August, 2015
Golf Club / Lmyarch-studio
Golf Club / Lmyarch-studio, © Xiao Li, Chen Liu
© Xiao Li, Chen Liu

© Xiao Li, Chen Liu © Xiao Li, Chen Liu © Xiao Li, Chen Liu © Xiao Li, Chen Liu + 40

  • Architect

    Lmyarch-studio
  • Location

    The bank of Tangxun Lake in Jiangxia District
  • Architects in Charge

    Wei Li, Yuan yuan ,Fengxue Liu, Changqiong Li, Wenke Zhang,Meiyu Guo,Liang Li
  • Area

    1200.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Xiao Li, Chen Liu
© Xiao Li, Chen Liu

Canglong Golf Club is located at the bank of Tangxun Lake in Jiangxia District of Wuhan. As a tourist reception center of Canglong Island Wetland Park as well as a golf supporting facility, Canglong Golf Club ought to meet needs of two groups(tourists and golf players), and meanwhile show the relation between two functions (functions of reception center and golf facility). Thus architectures should, within the available land, reasonably organize the two functions and respond to surrounding environment. The major concerns of architectures are how to make full use of the surrounding natural or artificial views to serve the club and create different space effects.

Courtesy of Lmyarch-studio
Courtesy of Lmyarch-studio
© Xiao Li, Chen Liu
© Xiao Li, Chen Liu
Courtesy of Lmyarch-studio
Courtesy of Lmyarch-studio

Here is the blueprint. The club is a two-story horizontally developed construction with its first floor equipped with spa, kitchen, stores and Caddy master while the second floor café, restaurant and meeting room. All of them have separate entrances but are connected by a central spiral stair. The neat construction means it can reduce the destruction to the original landscape as much as possible.

© Xiao Li, Chen Liu
© Xiao Li, Chen Liu

 Different structures are implanted in the vertical construction. The steel-concrete sheer walls enhance spatial scale. Light can be obtained by different shapes of windows and through which outside scenery can be overlooked. The garden not only reflects nature but interacts with other designs of the first floor. Besides, the atrium provides passages for natural light. However,with a total height of 2.6 meters and sheer walls, the first floor delivers a relatively closed visual effect and oppressive feeling. The second floor, on the contrary, presents an open space with a height of 4 meters.  Several steel columns, about 16cm in diameter, create a visual effect that the roof is at a floating state, but not produce any serious visual interference in horizontal direction. Therefore, it guarantees the broad view of the second floor. In addition, situated in four directions, five inner-dented semicircle-shaped yards serve as visual transition zones from indoor plants to outdoor landscape.

Courtesy of Lmyarch-studio
Courtesy of Lmyarch-studio

This is the way, closure before open up, inside before outside, suppress before release.

© Xiao Li, Chen Liu
© Xiao Li, Chen Liu

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Golf Club / Lmyarch-studio" 12 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/771513/golf-club-lmyarch-studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Xiao Li, Chen Liu

高尔夫会所 / 李伟建筑师工作室 Lmyarch-studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.