LLM House / Obra Arquitetos

LLM House / Obra Arquitetos

LLM House / Obra Arquitetos - Windows, ForestLLM House / Obra Arquitetos - GardenLLM House / Obra Arquitetos - Chair, Facade, BeamLLM House / Obra Arquitetos - Stairs, Handrail, DeckLLM House / Obra Arquitetos - More Images+ 43

São José dos Campos, Brazil
  • Architects In Charge : João Paulo Daolio, Thiago Natal Duarte
  • Collaborator : Diogo Cavallari
  • Installations : Jpd
  • Waterproofing : Proassp
  • Thermal And Acoustic Comfort : Pablo Sandoval
  • Cabinets Project : Daniele Resck
  • Budget : Tríade Engenharia De Custos
  • Building : Gileno, Fráuzio + Equipe, Theobaldo Bremenkanp, Reinaldo F. Ramos
  • Frames : Arteal
  • Site Area : 3600,00 m²
  • Thermal : Pablo Sandoval
  • Acoustics : Pablo Sandoval
  • City : São José dos Campos
  • Country : Brazil
More SpecsLess Specs
LLM House / Obra Arquitetos - Facade, Garden, Courtyard
© Nelson Kon

Text description provided by the architects. Situated on a site with a large number of native trees to be preserved and average slope of 30%, the implementation of the project suggests an intense dialogue with the existing topography and vegetation.

LLM House / Obra Arquitetos - Facade
© Nelson Kon

Considering the built area of 1187,60m , suggested by the customer and necessary to resolve  the entire program, we tried to develop a project where people could have direct eye contact, despite being in different environments and levels of the house. This prevents the isolation and facilitate meetings of its residents with greater objectivity.

LLM House / Obra Arquitetos - Table, Chair, Beam
© Nelson Kon
3rd Floor Plan - Rooms
LLM House / Obra Arquitetos - Windows
© Nelson Kon

The program was arranged so that the collective spaces, being, working and cooking, have a relationship with the larger landscape views  and higher light intensity. The rooms and more intimate settings were positioned below the treetops, forming a courtyard with tree trunks.

LLM House / Obra Arquitetos - Chair, Deck, Patio
© Nelson Kon

The house was designed in mixed structure. Retaining walls in reinforced concrete and 2 gables also specifically serve for adjustment of some quotas of the land and anchoring to the metal frame, hoisted on the trees.

LLM House / Obra Arquitetos - Windows, Garden, Beam
© Nelson Kon
Section 2
LLM House / Obra Arquitetos - Garden
© Nelson Kon

The room has a span of 24 meters, won with two metal beams with 1.50m . One of these beams support the suspended mezzanine. This alternative was considered after the structural analysis of the own weight and loading the beams were much higher than the load request from the mezzanine. Moreover, the structure creates a great piles and pleasant shaded area at the bottom.

Note: This project was originally published on August 04, 2015

LLM House / Obra Arquitetos - Windows
© Nelson Kon

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "LLM House / Obra Arquitetos" 21 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/771119/llm-house-obra-arquitetos> ISSN 0719-8884

© Nelson Kon

巴西别墅LLM,将社交空间置顶 / Obra Arquitetos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.