All
Projects
Products
Events
Competitions

The Panda House / DA-LAB Arquitectos

The Panda House / DA-LAB Arquitectos
© Renzo Rebagliati
© Renzo Rebagliati
  • Architects: DA-LAB Arquitectos
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Photographs photographs:  Renzo Rebagliati

© Renzo Rebagliati © Renzo Rebagliati © Renzo Rebagliati © Renzo Rebagliati + 23

  • Construction: DA-LAB PROYECTOS
  • Interior Design: DA-LAB Arquitectos & Carla Canepa
  • Collaborators: Arq. Hugo Ramella, Jose Velasquez & Antonio Zevallos (BOSKET), Luis Aponte, Juan Cuba, Omar Chanagana, Nino Flores, Oscar Cubas (Candy Mobel), Carla Canepa, Clifford Day & Mariana Bernal (Sonar), Luis Cancho (Gabsport), Solange Ávila (Solight), Carlos Astocaza, Renzo Rebagliati "RENZINO" (Fotografía) y Luis Lanegra.
  • Land Area: 300m2
  • Remodelated Area: 300m2
  • New Area (2nd Floor): 154m2
  • Total Area: 454 m2
More Specs Less Specs
© Renzo Rebagliati
© Renzo Rebagliati

Text description provided by the architects. THE PROJECT

Our top priority was to keep the spirit of the existing house, which was more than 20 years old and was designed in an exaggerated way. It had ample passages, oversized bathrooms and lacked many basic spaces for a beach house of its size. The project has an air of minimalism combined with classic elements of a rustic beach house that give a sense of harmony and peace to every environment.

DOUBLE HEIGHT

We call the double height space "the soul of the house". It recognizes the pre-existent structure and serves as an organizing element and spacial connector of all common areas.

© Renzo Rebagliati
© Renzo Rebagliati

REED

The false ceiling cane plant generates a welcome shade throughout the day. At night the indirect lighting details scattered throughout the house enhance this natural element as “mother” of the project.

© Renzo Rebagliati
© Renzo Rebagliati

THE FACADE

The “live facade made with sliding blinds that move across the front allows you to create shadows where they are required. When not in use they rest in front of the columns generating an antigravitational effect that gives you the feeling that the roof floats with no supports.

The house, which originally had only one story, now has two storys and has won 2 extra rooms, a TV room, a bar, a BBQ bar, a pool and a large family terrace to have lunch and rest overlooking the sea.

© Renzo Rebagliati
© Renzo Rebagliati

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "The Panda House / DA-LAB Arquitectos" 18 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/643340/the-panda-house-da-lab-arquitectos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Renzo Rebagliati

Panda别墅/ DA-LAB Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.