the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Peru
  5. Romo Arquitectos
  6. 2015
  7. S House / Romo Arquitectos

S House / Romo Arquitectos

S House / Romo Arquitectos
S House / Romo Arquitectos, © Renzo Rebagliati Fotografía
© Renzo Rebagliati Fotografía

© Renzo Rebagliati Fotografía © Renzo Rebagliati Fotografía © Renzo Rebagliati Fotografía © Renzo Rebagliati Fotografía + 29

© Renzo Rebagliati Fotografía
© Renzo Rebagliati Fotografía

Text description provided by the architects. The project is located on a lot with a single front on Bonaire Street, within the Club Las Palmas, south of Lima. The commission consists of designing a seasonal beach house for the client and his family, taking advantage of the terrain so that it could accommodate sub-families comfortably, including children and guests.

© Renzo Rebagliati Fotografía
© Renzo Rebagliati Fotografía

The solution is simple and emphasizes functionality, maximizing space without sacrificing lighting or ventilation. The house has 6 bedrooms with natural light, which enters through a large central courtyard that concentrates the circulation core. The design and housing concept also aims to maximize the social and meeting areas, which function as intermediate spaces between the inside and the outside, creating filter elements between different functions of the house.

First Floor Plan
First Floor Plan

The entrance is emphasized by a lintel flown which frames the common roofed area: Living Room, Kitchen and Guests Restroom. The lattices of concrete and wood are used as filters providing different levels of privacy to the house from the street. 

© Renzo Rebagliati Fotografía
© Renzo Rebagliati Fotografía

The front block works as a prelude to enter both the private area of ​​the bedrooms and the terrace area on the second level. On the terrace area, the block towards the front, the open living room and the main dining room get the views close to the street facade. On the back block, the pool area and barbeque sit on a more private location over the terrace, getting views of the sea and surroundings.

© Renzo Rebagliati Fotografía
© Renzo Rebagliati Fotografía

The distribution of social areas allows a large family, having different groups and meeting simultaneously, because the spaces function semi-independently. However, the terrace, as is characteristic of this beach houses becomes the social atmosphere of the house, connecting the two blocks through a bridge at the same level and allows one to appreciate the scenery.

B-B Section
B-B Section

The materials used are; exposed concrete, polished concrete, terrazzo and mosaic seek to equip the house of a semi-rustic atmosphere, highlighting some contrasting elements such as stairs, woodworking and furniture that give a contemporary character design of the house.

© Renzo Rebagliati Fotografía
© Renzo Rebagliati Fotografía

View the complete gallery

About this office
Cite: "S House / Romo Arquitectos" [Casa S / Romo Arquitectos] 05 May 2015. ArchDaily. (Trans. Santibañez, Danae) Accessed . <https://www.archdaily.com/626976/s-house-romo-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Renzo Rebagliati Fotografía

S海滨别墅 / Romo Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.