the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Israel
  5. Roy David Studio
  6. 2015
  7. Jelly Button Games and Hamutzim Studio / Roy David Studio

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Jelly Button Games and Hamutzim Studio / Roy David Studio

  • 23:00 - 4 May, 2015
Jelly Button Games and Hamutzim Studio / Roy David Studio
Jelly Button Games and Hamutzim Studio / Roy David Studio, © Yoav Gurin
© Yoav Gurin

© Yoav Gurin © Yoav Gurin © Yoav Gurin © Yoav Gurin + 29

© Yoav Gurin
© Yoav Gurin

Text description provided by the architects. The new workspace designed for, Jelly Button Games and Hamutzim Studio, two companies sharing the same roof & founders, was a great challenge for the Architect Roy David, founder of the Tel Aviv based Architecture and Interior Design Studio. The offices are located in an industrial lofts building in Shoken Str., which is situated in the South Tel Aviv district that and is well known for its "low-fi" industrial urban style.

© Yoav Gurin
© Yoav Gurin

Following the initialbrief provided by the companies, the main challenge was how on the one hand to create a workspace that allows each of the companies the solitary, functional privacy and unity required for each of the working teams. On the other hand being able to share knowledge and experiences with each other in a fluent sequential environment which inspires its inhabitants to dream, imagine and create.

Diagram
Diagram

The 700 sqm., 3.5 meter high loft, was originally used as the residency and art studio of its former owner. The main design idea was to create a three segment plan of public, semi-public and private areas. It resembles the ripple effect, which in its core stands the public space, serving as a knowledge sharing center inspiring interaction between the office’s various professionals. As the ripple effect fades out to the peripheral areas, the private areas of the working spaces are revealed. Those areas house various office functions such as meeting rooms, a gaming room and workspaces. Such arrangement emphasizes the central as a core entity.

© Yoav Gurin
© Yoav Gurin

The overall space is divided into two levels by three wooden stairs which separate the two companies working areas, but still allows its inhabitants to visually communicate. The idea was to create see-through, free standing wooden walls, which will allow the different spaces to dynamically be weaved into each other, providing the fluent sequential environment that its inhabitants desired.

3D Schema
3D Schema

Upon entering the space, one is impressed by the clean white walls, white industrial ceiling and grungy concrete flooring which serves as a blank canvas for the custom-made wooden furniture and elements situated in the reception and the intimate library areas. The infrastructure challenge was solved by constructing large iron pipes from the ceiling down to each of the working stations to enable electricity and communication. The material palate chosen dictates a use of minimalistic, eclectic and industrial approach. All the furniture, décor elements and lighting-fixtures in the office were custom-made, mostly crafted with natural materials such as oak wood, iron and OSB wood plates. The existing support columns were selected to be drawn by famous street artists, where their nearby studios are situated. The "ink injection" took place on the same day in a small gathering of the architect, the office team and the various street artists. The library is furnished with various types of couches, an ancient Persian rug, a huge iron and oak wood book shelves and a dark glass window allowing a view to the small meeting room. The kitchen and dining areas were designed also with industrial pipes, coming down from the white concrete ceiling, supporting the top kitchen shelves and creating a unique furniture composition. A large communal dining table was situated at the center of the space to encourage interaction and allow ideas to emerge.

© Yoav Gurin
© Yoav Gurin

The minimal industrial and eclectic design reflects the office's culture that aspires to perfection, creativity and joyfulness. This transcends into the companies' products and the interaction with their clients.

© Yoav Gurin
© Yoav Gurin

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Roy David Studio
Office
Cite: "Jelly Button Games and Hamutzim Studio / Roy David Studio" 04 May 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/625360/jelly-button-games-and-hamutzim-studio-roy-david-studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.