Casa Delta / Bernardes Arquitetura

Casa Delta / Bernardes Arquitetura

© Ruy Teixeira© Ruy Teixeira© Ruy Teixeira© Ruy Teixeira+ 25

Guarujá, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area:  1000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Photographs Photographs:  Ruy Teixeira
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: BTicino, Flos, Alwitra, Deca, Eleve, Plancus, Punto, Snaldi
  • Interiors:Bernardes Arquitetura
  • Project Management:Cimenge Engenharia
  • Construction:All`e Engenharia
  • Facilities:Grau
  • Structure:Leão e Associados
  • Pool Design And Installation:COMARX
  • Landscape:Isabel Duprat
  • Lighting Technique:Lightworks
  • Design Team:Thiago Bernardes, Dante Furlan, Camila Tariki, Bruno Milan, Daniel Vannucchi, Pérola Machado
  • City:Guarujá
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Ruy Teixeira
© Ruy Teixeira

Text description provided by the architects. Commissioned by a couple with three young children, this weekend house, located one and a half hours from São Paulo, is built on sloped terrain surrounded by an important Atlantic Forest reserve, in a plot allowed for building purposes.

Planta 1° Pavimento
Planta 1° Pavimento

Detalhe BriseCorte 1Detalhe CoberturaPlanta Térreo+ 25

The functional program was laid out in different levels so as to let the house adapt to the existing terrain and trees in a subtle fashion. The entrance is made from the car park on the lower level, from which a wide staircase shoots up across the first floor and onto the terrace where the social areas and master suite are built under a light canopy.

© Ruy Teixeira
© Ruy Teixeira

The first floor houses the children's suites and overhangs the stone base of the house, providing shelter to the car park and arriving guests. The sunscreen panels that clad this volume give privacy to the bedrooms and provide lightness and transparency to the building.

© Ruy Teixeira
© Ruy Teixeira

The upper floor is the most privileged part of the house, benefiting from outstanding views of the sea and beach that are less than one hundred meters away. The trapezoidal, wafer-thin canopy sits on large glass panes and forms a pavilion that shares the same floor as the large veranda around it. The interior and exterior grades are one and the same.

© Ruy Teixeira
© Ruy Teixeira

The subtle canopy’s slope and the orientation of the timber sunscreens guide the eye toward the horizon, where an infinity edge makes the swimming pool part of the ocean.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Casa Delta / Bernardes Arquitetura" 20 Apr 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/620582/casa-delta-bernardes-arquitetura> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Ruy Teixeira

德尔塔别墅 / Bernardes Arquitetura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.