Zoom image | View original size
Commissioned by a couple with three young children, this weekend house, located one and a half hours from São Paulo, is built on sloped terrain surrounded by an important Atlantic Forest reserve, in a plot allowed for building purposes. The functional program was laid out in different levels so as to let the house adapt to the existing terrain and trees in a subtle fashion. The entrance is made from the car park on the lower level, from which a wide staircase shoots up across the first floor and onto the terrace where the social areas and master suite are built under a light canopy. The first floor houses the children's suites and overhangs the stone base of the house, providing shelter to the car park and arriving guests. The sunscreen panels that clad this volume give privacy to the bedrooms and provide lightness and transparency to the building. View more View full description
Share Share