the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hospitality Architecture
  4. South Korea
  5. THE_SYSTEM LAB
  6. The Happiness Foundation / THE_SYSTEM LAB

The Happiness Foundation / THE_SYSTEM LAB

  • 01:00 - 17 January, 2015
The Happiness Foundation / THE_SYSTEM LAB
The Happiness Foundation / THE_SYSTEM LAB, © Yongkwan Kim
© Yongkwan Kim

© Yongkwan Kim © Yongkwan Kim © Yongkwan Kim © Yongkwan Kim + 35

  • Architects

  • Location

    60 Jangmun-ro, Yongsan-gu, Seoul, South Korea
  • Design

    Chanjoong Kim
  • Design Team

    Sanghyun Park,Younghwa Kim, Jinman Chol, Byungsik Lim
  • Structure

    RC
  • Area

    1242.0 sqm
  • Photographs

© Yongkwan Kim
© Yongkwan Kim

Text description provided by the architects. Before the discussion of the building as an architectural project, it was most important to understand and recognise The Happiness Foundation's nature as social enterprise. The architects have been persistent from the very beginning with two concepts: contribution to the community, and to create a purposeful space for the users.

© Yongkwan Kim
© Yongkwan Kim

Before the discussion of the building as an architectural project, it was most important to understand and recognize The Happiness Foundation¡¯s nature as social enterprise. The architects have been persistent from the very beginning with two concepts: contribution to the community, and to create a purposeful space for the users.

© Yongkwan Kim
© Yongkwan Kim

Second, the user. The data from Harvard Business Review (HBR), in regards to the relationship between the environments of the office spaces to the efficiency of the work of employees, was taken into consideration to acknowledge a purposeful space for the users. In conclusion to the data analysis, it is the sustainability of the employee¡¯s health in both physical and emotional that brings the most efficiency in a work space.

© Yongkwan Kim
© Yongkwan Kim

The consideration of the surrounding (having limited openings) and the user¡¯s psychological health (requiring maximization of openings for natural light and air) led to a conclusion of programming 3 courtyards and 3 roof gardens along with the interior spaces. The building is divided into four segments, which can be read as four different buildings and increase in mass. This is similar to the evolution of ecosystem where it enlarges the surface area to attain more light, nutrient, and oxygen to the cells; and the practices found in real-estate development.

Section
Section

The three courtyards visually connect the interior spaces of the four buildings, and provide outdoor scenery that can be accessible from anywhere within the building. This form of organization departs from the traditional office space with aligned cubicles, and lacks in physical and management efficiency. As well as energy efficiency, in which the increase in surface area consequences more demand of usage in temperature control systems. Nevertheless, the persistence in this approach is driven by the concept of increase the employees contact with the nature along with natural ventilation. This arrangement results in psychological comfort for those working 8-hours a day at indoors.

© Yongkwan Kim
© Yongkwan Kim

Another consideration in design was the human-scaled space, in which, the divisions that share similar characteristics would be clustered into a group to form a collaborated office environment. This also generates a strong bond of fellowship between the employees. Our approach differs from the environment-friendly concept, and directs into the concept of psychological sustainability.

© Yongkwan Kim
© Yongkwan Kim

The inclusion of 3 courtyards and 3 roof gardens generates a building with maximized outdoor contact in relative to the size of the building. In other words, provides a breathing/lively office organization. As the building may seem to be divided through formation of four separate sectors, two identities act as a bridge: the linear core, and the iron wire with composite wood placed on exposed concrete. The double-skin composite wood provides a path for the looped-drain from each garden, and as an element for the ivy to grow overtime to create a vertical garden. It also minimized the openings toward the embassies and delivered the message of acknowledgement of their high-security. And in return the project received active supports from both embassies throughout the construction. Written by Chanjoong Kim

© Yongkwan Kim
© Yongkwan Kim

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
THE_SYSTEM LAB
Office
Cite: "The Happiness Foundation / THE_SYSTEM LAB" 17 Jan 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/588265/the-happiness-foundation-the-system-lab/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.