the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Japan
  5. Sinato
  6. 2014
  7. Fujigaoka T / Sinato

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Fujigaoka T / Sinato

  • 01:00 - 22 December, 2014
Fujigaoka T / Sinato
Fujigaoka T / Sinato, © Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

© Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano + 13

  • Architects

  • Location

    Fujigaoka, Aoba Ward, Yokohama, Kanagawa Prefecture, Japan
  • Architect in Charge

    Chikara Ohno
  • Area

    68.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Text description provided by the architects. This project is a home for a family of three in one unit of a twenty-six year old apartment building. Although the previous ceiling height was a uniform 2450mm, after checking the structural drawings we realized that the existing height was the minimum required due to the placement of a services pit above, with the slab actually much higher in places, so we proceeded in planning the layout considering this height.

Floor Plan
Floor Plan

The overall plan is decided by the position of the high-ceiling areas. As a result, in a part of the living space we were able to make another floor level, the bottom part a bedroom with 2000mm ceiling height and a free space with 1400mm ceiling height above that.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

The bedroom space below is divided by a wall formed between the new columns with both sleeping spaces open to the adjacent hall.

Section
Section

In the hall, a common work desk and closet are provided, and are directly accessible from both bedrooms. The halves of the bedroom opening directly onto the adjacent hall is linked by this space, becoming one room, while the deeper half of the bedroom is fully separated into two rooms by the wall.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

The free space above is also connected to the hall by an opening gap at foot-level. Deep in the elevated free space, the floor is interrupted before it joins the exterior wall, creating a small void for air movement from the window in the room below. We are hoping that the space connected by this strange shaped plan and section can function as an environment that accepts the various distances of the family’s everyday life.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Fujigaoka T / Sinato" 22 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/579151/fujigaoka-t-sinato/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.