We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Marronnier Park / Metaa Architects & Associate

Marronnier Park / Metaa Architects & Associate

Courtesy of METAACourtesy of METAACourtesy of METAACourtesy of METAA+ 27

  • Membrane Structure:Daedong
  • Architecture Supervision:H-Sung Kim, METAA
  • Site Area:5,802.00 ㎡
  • Site Coverage Area:323.77 ㎡
  • Landscape Area:829.41 ㎡
  • Client:Jongno-Gu Office
  • Budget:3.6 billion KW
  • Building To Land Ratio:5.58 %
  • Floor Area Ratio:5.58 %
  • Building Scope:B 2FL, 1FL
  • Height:4.7m
  • Architect In Charge:Jongho Yi, Euijung Woo
  • City:Seoul
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
Courtesy of METAA
Courtesy of METAA

'Public area' is further than 'Private area' and it is necessity to make a 'collectivity life' through the city community and civil society. Moreover, the character of Public area is the character of the city and quality of public area shows the standard of the city.

Courtesy of METAA
Courtesy of METAA

Marronnier park couldn't positioned between 'neighborhood park' and 'public area' before. Until now, every ruins of desire is accumulated, for instance functions, facilities and sculptures that doesn't harmonized each other. Therefore we started to make a plan to discover the value of public area in Marronnier park. First, we tried to sort and clean up the ruins of desire. Second, we tried to make a public area that shows character and quality of Campus street Culture zone. Third, we tried to make Marronnier park as a famous place in the city.

Master Plan
Master Plan

To achieve these goals, we developed Marronnier park build up plan. First, minimize of facilities. Clean up the improper facilities and just remain an outdoor theater, information center and toilet. Because of the clean up process, the park will be shown as a neat place and will give a simple message 'this is a park' clearly.

Courtesy of METAA
Courtesy of METAA

Second, minimize of landscape. only remain the trees that existed before and clean up all the bushes and shrubs so people can be a part of the park not just for trees.

Section
Section

Third, maxmize of area. Even if this area surrounded by museum, theater and the main building of culture and art committee, this area doesn't look like a courtyard place because of the land register line. So we redesigned and extended the pavement up to the street. we expect many events will be opened in the park, and people will enjoy it on the street and in the park as well.

Courtesy of METAA
Courtesy of METAA

Fourth, Use of voronoi diagram. Voronoi diagram is made by Russian mathematician Voronoi. This diagram can explain nature phenomenon and structure of space. We use this diagram in digital space for create a mechanism that starts from the trees to the whole park area.

Diagram
Diagram

Finally, we made a polygon spaces by the center of the trees and these spaces become contains the programs such as big yard, step yard, information center, toilet and so on. This park will be a Public area with readjusted memorial stone and statues that is belong this park before.

Courtesy of METAA
Courtesy of METAA

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:124-1 Donsung-don, Jongno-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Marronnier Park / Metaa Architects & Associate" 08 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/573853/marronnier-park-metaa> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.