the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Parking
  4. Belgium
  5. Olivier Vitry
  6. 2014
  7. Renovation of Car Park Building / Olivier Vitry of CLAISSE ARCHITECTURE

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Renovation of Car Park Building / Olivier Vitry of CLAISSE ARCHITECTURE

  • 01:00 - 11 December, 2014
Renovation of Car Park Building / Olivier Vitry of CLAISSE ARCHITECTURE
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
  • Architects

  • Location

    Fleurus, Belgium
  • Contractors

    Serra Mario Construct, AGEM&C, C&C Menuiserie.
  • Project Year

    2014

© Maxime Delvaux Courtesy of Olivier Vitry © Maxime Delvaux © Maxime Delvaux + 13

© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux

Text description provided by the architects. Renovation of a building used as a car park entrance and transformation of the inside of this entrance.  The project consists in highlighting the facade of the building to create a bright and contemporary entrance for the parking.

Section
Section

We only worked with coated or painted concrete and woodwork. The hues we selected create a big contrast: anthracite concrete and very light wood.

Building floors could not be used because the owner did not have the authorization. The idea is to use this floor to illuminate the parking garage behind.

© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux

Inside the building, we demolished a part of the ceiling to create a skylight that goes through the entire building. This skylight is completely covered with a wooden structure in order to design a dynamic space created by curves and counter-curves.

The wooden structure that is inside the entrance and that forms the skylight is illuminated at night by an appropriate lighting. All this creates dynamism in the street.

Courtesy of Olivier Vitry
Courtesy of Olivier Vitry

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Renovation of Car Park Building / Olivier Vitry of CLAISSE ARCHITECTURE " 11 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/572242/renovation-of-car-park-building-olivier-vitry/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments