BLKB - Renovation and Extension / Nissen & Wentzlaff Architekten

BLKB - Renovation and Extension / Nissen & Wentzlaff Architekten
  • Architects: Nissen & Wentzlaff Architekten
  • Area Area of this architecture project Area:  400
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2006
  • Photographs photographs:  Ruedi Walti
© Ruedi Walti
© Ruedi Walti

Text description provided by the architects. The property is located in the historical heart of the municipality of Arlesheim, Canton Baselland. The two-storey passageway creates a spacious entrance to the bank and is flooded with light.

The new construction was deliberately rotated outward slightly from the building lines of the façade.

© Ruedi Walti
© Ruedi Walti

This helps to open up the bank’s entrance and accentuates the crossing in front of it as a major junction for pedestrians. The façade on the Main Street is designed as a large screen.

Section
Section

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Hauptstrasse 25, 4144 Arlesheim, Switzerland

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "BLKB - Renovation and Extension / Nissen & Wentzlaff Architekten" 11 Sep 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/545515/blkb-renovation-and-extension-nissen-and-wentzlaff-architekten> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.