the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Recreation & Training
  4. South Korea
  5. Moon Hoon
  6. 2013
  7. SAI Playground / Moon Hoon

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

SAI Playground / Moon Hoon

  • 01:00 - 5 June, 2014
SAI Playground / Moon Hoon
© Nam Goong Sun
© Nam Goong Sun
  • Architects

  • Location

    5 Nonhyeon 1(il)-dong, Gangnam-gu, Seoul, South Korea
  • Design Team

    Kim Sung, Kim Taehyeong
  • Area

    330.0 sqm
  • Project Year

    2013

© Nam Goong Sun © Nam Goong Sun © Nam Goong Sun © Nam Goong Sun + 24

  • Structure engineering

    SDM engineers
  • Construction

    L Sungwon
  • Site area

    90 sqm
© Nam Goong Sun
© Nam Goong Sun

Text description provided by the architects. It was a unique case; in the construction of a new building next to the client had made many illicit choices, causing the district government to intervene and to suggest a radically altered space. In between the existing building site and the newly built building, I built a structure that could be used as a green house.

Section
Section

The metal structure of the building had already reached completion, and the husband and wife that had commissioned the project dreamed of a resting space full of greens. The major regulation was to ensure the walls to transmit at least 50% of the light, and based on the demand, I sought to find the right material that was interesting but stable. It was a coincidence that I found Fiberglass Reinforced Plastic grating, which met my needs.

© Nam Goong Sun
© Nam Goong Sun

I opted to suspend each part by connecting it via a cable to the structure above, and formed a haphazard grid of various sizes that did not match the steel frames of the building. As for the wall, I attached a lot of fixtures from where plants can hang, for an overall feeling of dynamism. Like monkeys in the jungle, I imagine the space to be a place of comfort and fun, for those people who may seek rest in the building.

© Nam Goong Sun
© Nam Goong Sun

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "SAI Playground / Moon Hoon" 05 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/510957/sai-playground-moon-hoon/> ISSN 0719-8884