We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House in Dawanglu / Tsutsumi & Associates

House in Dawanglu / Tsutsumi & Associates

© Misae HIROMATSU© Misae HIROMATSU© Misae HIROMATSU© Misae HIROMATSU+ 14

© Misae HIROMATSU
© Misae HIROMATSU

Text description provided by the architects. Renovation project for a residence which stands in the center of Beijing. By changing the closed kitchen to the open one and putting study room in the part of the dining space which had been too large before, comfortable size and openness was realized.

Floor Plan
Floor Plan

Some tables of Manchurian ash which clients had been using for a long time were reused, and the wooden wall and fixed furniture was made by the same material, besides them other part of wall was painted simply white.

© Misae HIROMATSU
© Misae HIROMATSU

 The front of the louver door that separates between study space and dining space is flat, but the opposite side of it is manipulated to a waving curved surface, so that in spite of flat surface as we see, sometimes we feel it as plastic surface such as floating cloud. By being able to feel the liquid fluidity from the solid surface, unordinariness is buried inside the ordinariness.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "House in Dawanglu / Tsutsumi & Associates" 20 May 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/506877/house-in-dawanglu-tsutsumi-and-associates> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.