the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. Thailand
  5. TADAH Collaboration
  6. 2013
  7. TADAH Office / TADAH Collaboration

TADAH Office / TADAH Collaboration

  • 01:00 - 5 February, 2014
TADAH Office / TADAH Collaboration
TADAH Office / TADAH Collaboration, Courtesy of TADAH Collaboration
Courtesy of TADAH Collaboration

Courtesy of TADAH Collaboration Courtesy of TADAH Collaboration Courtesy of TADAH Collaboration Courtesy of TADAH Collaboration + 17

Courtesy of TADAH Collaboration
Courtesy of TADAH Collaboration

Text description provided by the architects. We observe that each individual has different preference in working behavior. A discrepancy of benefits on one topology may constrain the creativity to utilize a single space. Especially, when we designed our own office with a restricted area of 1,620 sq.ft. (151.sq.m.) filled with young designers whom to be nurtured and inspired. Our solution is to create an office without any assigned work station - everyone moves around and works wherever inspire them within the premise. A flexibility to transform specific space into a friendly mix-used environment with less interruption to ongoing activities is our key objective. The layout is purposely bound to compliment various dynamic use of every square foot occupied. Our implication is driven by a sensible opposition of how the contrary components are interrelated and interdependent. Four distinct zones signaled by paradoxical tones; super bright (pantry/gallery), super dark (meeting room), natural light 'colorless' (workstation), and deep charcoal (library) is to accentuate physical manifestation of possible habitual usage. To rethink how limited space can be fully utilized in a multipurpose function while eliminating the wasteful 'inactivated period' of the meeting room, we place the meeting room at the center and make its wall operable in different series with intention to ease the flow and to bridge all zones seamlessly supported by an easily detachable meeting room table. We mindfully design all our furniture with material selection delicacy to achieve the perfect mobility, harmony, and to the fullest functionality, i.e. by adjusting the coffee tables' height, it transforms a cozy area into a full stream work space. The pantry/gallery ceiling is paneled with slight undulated reflective acrylic sheets, not only to amplify its height, but also to echo the streamlined reality into a trivial impression. The lighting panels in the meeting room replicate the simple lines of reversed roof geometry with strings of backlit-LED to offer an introspective and gentle atmosphere to better suit each activity conducted. The sense of mythical, the obscure filing shelves, lockers, and material cabinet are transfused behind mirror walls. To soften the office mood, we shift glazing-aluminum mullions to timber fin framing a greater depth of city skyline as an oversized artwork. Bangkok's serenity has effortlessly blessed the interior charismatic charm.  From the space arrangements to all office details, we believe that they will establish unique ambience in each perspective, time, and occasion, together with being a significant part in bringing designer's creative inspiration to live.

Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
TADAH Collaboration
Office
Cite: "TADAH Office / TADAH Collaboration" 05 Feb 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/473542/tadah-office-tadah-collaboration/> ISSN 0719-8884