Study Center / ProtoConcept

Study Center / ProtoConcept

© Fernando Gaspar© Fernando Gaspar© Fernando Gaspar© Fernando Gaspar+ 29

Text description provided by the architects. The transparency of the building the construction material used, establishes a pacific dialog with the surrounding natural environment without compromising the purpose of urban planning, in relation to the end of the road. The implantation of the building is done without damaging existing tree species.

© Fernando Gaspar
© Fernando Gaspar

The interior special organization took into account a more effective relation with the immediate surroundings, and predicted that the circulation would be made from the most public / noisy area to the calmer /study area. The interior volume that distributes the compartments releases the structural geometry of the building, emphasizing the idea of container and contained object.

© Fernando Gaspar
© Fernando Gaspar

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Viseu, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Study Center / ProtoConcept" 10 Nov 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/40181/study-center-protoconcept> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Fernando Gaspar

Study Center / ProtoConcept

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.