the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Educational Architecture
  4. Spain
  5. Orts-Trullenque
  6. Safor School of Architects / Orts-Trullenque

Safor School of Architects / Orts-Trullenque

  • 00:00 - 31 December, 2011
Safor School of Architects / Orts-Trullenque
Safor School of Architects / Orts-Trullenque, © Diego Opazo
© Diego Opazo

© Diego Opazo © Diego Opazo © Diego Opazo © Diego Opazo + 28

  • Architects

  • Location

    Carrer Benipeixcar, 46009 Valencia, Spain
  • Head Architects

    Marta Orts, Carlos Trullenque
  • Assistant Architects

    Carlos Nieto - Ana Ábalos - Nacho Fós
  • Structural Engineering

     Javier Cases
  • Civil Engineer

     Vicente Sevila
  • Mechanical Engineering

    GIA (Luis Sanchis - Agustí Vila)
  • Client

    CTAV (College of Architects of Valencia)
  • Contractor

    OTP Construcciones
  • Photographs

  

© Diego Opazo
© Diego Opazo

The new CTAV headquarters in Gandía is located in an indeterminate location, on the cusp between the old quarters of Benipeixcar and a featureless new area of expansion. 

© Diego Opazo
© Diego Opazo

The mandate for the new headquarters is to function as a place enabling all the permits and requirements demanded by the College of Architects and, above all, as an inviting meeting place for professional encounters and discussions. 

© Diego Opazo
© Diego Opazo

The project takes the emplacement and transforms it into a transitional space between the two areas of the town, consolidating its location while respecting the vibrant, smaller scale so characteristic of the old neighbourhood. Conceived from an optic of dematerialisation and ambiguity, the building minimises its own presence. 

plan 03
plan 03

The single volume is given shape by a glass envelope which in turn is fragmented into other volumes such as the voids of the two courtyards in the upper floor or the different wooden planes of the façade. 

© Diego Opazo
© Diego Opazo

The structural system is integrated into the other building systems with a view to reducing the tectonic elements. As a consequence, metal porches are transformed into repeated ribs forming diffuse, supporting planes of a frame covered with glass and wooden panels.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Orts-Trullenque
Office
Cite: "Safor School of Architects / Orts-Trullenque" 31 Dec 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/196036/safor-school-of-architects-orts-trullenque/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Diego Opazo

瓦伦西亚建筑师学院 / Orts-Trullenque