We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Signalhuset / NOBEL

Signalhuset / NOBEL

Signalhuset / NOBELSignalhuset / NOBELSignalhuset / NOBELSignalhuset / NOBEL+ 12

Copenhagen, Denmark
  • Architects: NOBEL
  • Area Area of this architecture project Area:  8
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2006

Text description provided by the architects. The Signal House has a central location in Ørestad City, oriented directly towards the curved canal along Arne Jacobsens Allé. The building is elevated on a number of concrete elements lifting the 288 housing units hover above the ground.

The building facades are composed of an external transparent screen of galvanised stretch metal frames that define the building's outer shape. Together with the external screen, the coloured facade areas create a lively, varied structure that adds presence and identity to the building.

The plan concept is based on the ‘four-in-one' principle, which means that it is relatively simple to convert four youth units into a single, traditional one-family dwelling.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Arne Jacobsens Allé 11, 2300 Copenhagen, Denmark

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Signalhuset / NOBEL" 27 May 2008. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/1416/signalhuset-nobel> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

Signalhuset / NOBEL

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.