the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions

NOBEL

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

David Chipperfield Architects To Design Nobel Prize's New Home

00:00 - 9 April, 2014
David Chipperfield Architects To Design Nobel Prize's New Home, Nobelhuset / David Chipperfield Architects. Image © Nobelhuset AB, via Architect's Journal
Nobelhuset / David Chipperfield Architects. Image © Nobelhuset AB, via Architect's Journal

David Chipperfield Architects has won the prestigious competition to design Stockholm’s new Nobel Centre in the Blasieholmsudden peninsula. The firm's proposal - named Nobelhuset - beat out those by Swedish shortlisters Wingårdhs Arkitektkontor and Johan Celsing Arkitektkontor; the three had been selected from 12 high-profile entries (including the likes of BIG, OMA, and SANAA) in November of last year.

Signalhuset / NOBEL

00:00 - 27 May, 2008
Signalhuset / NOBEL

Signalhuset / NOBEL Signalhuset / NOBEL Signalhuset / NOBEL Signalhuset / NOBEL + 12

  • Architects

  • Location

    Arne Jacobsens Allé 11, 2300 Copenhagen, Denmark
  • Architect

    NOBEL arkitekter a/s
  • Engineer

    COWI A/S
  • Client

    KPC-BYG A/S/Lejerbo
  • Building Contractor

    Hoffmann A/S
  • Size

    8.300 m2
  • Project Type

    Competition
  • Area

    8.3 m2
  • Project Year

    2006