We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Cloud Room / Bing Bu

Cloud Room / Bing Bu

© Shen Zhonghai© Shen Zhonghai© Shen Zhonghai© Shen Zhonghai+ 10

Text description provided by the architects. The Cloud Room designed by Shanghai-based architect Bing Bu sits on the roof terrace of the National Art Museum of China, a historical landmark from the 1960’s in Beijing.

© Shen Zhonghai
© Shen Zhonghai

The outside white polycarbonate panels follow a computer generated cloud-like profile. Each piece revolves according to the wind, casting moving shadows and reflections onto a second layer of translucent polycarbonate. Standing inside, people can think of this cloud room as an apparatus of urban observation or meditation – the translucent interior screen gives a mix of vague pixel urban image intertwined with wind and sun.

© Shen Zhonghai
© Shen Zhonghai

This Beijing installation can be a starting point of a sequence of works. As the exhibition is travelling to Taiwan this summer, The Cloud Room is expected to transform and to dialogue with the mild and warm environment of Taichung.

© Shen Zhonghai
© Shen Zhonghai

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cloud Room / Bing Bu" 02 Apr 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/124110/cloud-room-bing-bu> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Shen Zhonghai

云室 / Bing Bu

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.