All
Projects
Products
Events
Competitions

Montmartre Apartment / SWAN Architectes

Montmartre Apartment / SWAN Architectes

© Maxime Vantorre © Maxime Vantorre © Maxime Vantorre © Maxime Vantorre + 10

  • Architects Authors of this architecture project SWAN Architectes
  • Area Area of this architecture project
    25.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2010

Text description provided by the architects. In any small Parisian apartment, maximizing the living space is essential. Prior to its renovation, this Montmartre apartment lacked both natural light and generous spaces. Its new design offers a minimal yet functional two step process.

© Maxime Vantorre
© Maxime Vantorre

The existing plain wooden wall, that used to strongly divide the dwelling space, is reduced to its bare structure, creating a filter between the night and day zones within the studio apartment. The deconstructed wall is utilized as a display shelf, allowing the sunshine to reach the entire apartment.

© Maxime Vantorre
© Maxime Vantorre

The support spaces (bathroom, toilets, storage and kitchen) are anchored to the back wall of the apartment in a cubist arrangement of extruded red and white blocks.

© Maxime Vantorre
© Maxime Vantorre

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Musée de Montmartre, 12-14 Rue Cortot, 75018 Paris, France

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Montmartre Apartment / SWAN Architectes" 03 Mar 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/115495/montmartre-apartment-swan-architectes/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Maxime Vantorre

蒙马特公寓 / SWAN Architectes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.