City of London Freemen’s School / Hawkins\Brown

© Tim Crocker

Architects: Hawkins\Brown
Location: , UK
Year: 2015
Photographs: Tim Crocker

The Mill / WT Architecture

© Andrew Lee

Architects: WT Architecture
Location: Biggar ML12, UK
Area: 150.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Andrew Lee, Courtesy of Wil Tunnell

Graveney School Sixth Form Block / Urban Projects Bureau

© Kilian O’Sullivan

Architects: Urban Projects Bureau
Location: Tooting, SW17, UK
Area: 698.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Kilian O’Sullivan

Maggie’s Lanarkshire / Reiach and Hall Architects

© David Grandorge

Architects: Reiach and Hall Architects
Location: Monklands Hospital, Monkscourt Avenue, , , North Lanarkshire ML6 0JS, UK
Area: 300.0 sqm
Year: 2014
Photographs: David Grandorge

Regency Dormer / Konishi Gaffney Architects

© Alan Craigie

Architects: Konishi Gaffney Architects
Location: , City of , UK
Year: 2013
Photographs: Alan Craigie

House of Trace / TSURUTA Architects

© Tim Crocker

Architects: TSURUTA Architects
Location: , UK
Year: 2014
Photographs: Tim Crocker

School of Engineering at Lancaster University / John McAslan + Partners

© Nick Gutteridge

Architects: John McAslan + Partners
Location: Lancaster University, , Lancaster, Lancashire LA1 4YW, UK
Year: 2014
Photographs: Nick Gutteridge

Bristol Life Sciences Building / Sheppard Robson

© Fotohaus

Architects: Sheppard Robson
Location: Life Sciences Building, University of , , City of BS8 1TQ, UK
Area: 13000.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Fotohaus

The “Brain of Brian” Floating Office Barge / Marraum Architecture

Courtesy of

Architects: Marraum Architecture
Location: , Cornwall, UK
Collaborators: Mark and Loz Shipwrights, Eleanor Bell
Year: 2014
Photographs: Courtesy of Marraum Architecture

Bob Champion Building / Hawkins\Brown

© Gareth Gardner

Architects: Hawkins\Brown
Location: , UK
Architect In Charge: Russell Brown, Oliver Milton, Rebecca Wharry, Lucy Dinnen, Morag Morrison, Alex King, Annabel Jones, Julia Roberts, Thomas Hudson, Joseph Mackey
Year: 2014
Photographs: Gareth Gardner

Fitzrovia House / West Architecture

© Peter Cook

Architects: West Architecture
Location: , UK
Year: 2015
Photographs: Peter Cook

Turnmill / Piercy&Company

© Hufton Crow

Architects: Piercy&Company
Location: 63 Clerkenwell Road, EC1M 5NP, UK
Area: 9032.0 sqm
Year: 2015
Photographs: Hufton Crow

Old Church Street Town House / TDO Architecture

© Ben Blossom

Architects: TDO Architecture
Location: , UK
Year: 2014
Photographs: Ben Blossom, Echlin

Warner Music UK HQ / Woods Bagot

© Gareth Gardner

Interior Designers: Woods Bagot
Location: Wrights Lane, Kensington, W8 6TA, UK
Photographs: Gareth Gardner

Bishop Edward King Chapel / Niall McLaughlin Architects

© NAARO

Architects: Niall McLaughlin Architects
Location: , UK
Year: 2013
Photographs: NAARO

Bircham Park Multi Storey Car Park / S333 Architecture + Urbanism

© Jan Bitter

Architects: S333 Architecture + Urbanism
Location: Derriford, , , PL6, UK
Year: 2014
Photographs: Jan Bitter

2015 Civic Trust Award Winners Announced

2015 Civic Trust Award Winner: Moesgaard Museum / Henning Larsen Architects

The winners of the 2015 Civic Trust Awards have been announced. Recognizing design excellence in all aspects of the built environment since 1959, the Civic Trust span three categories and are granted to designs around the world. From the King’s Cross Station renovation in London to the Via Verde in New York, this year’s recipients represent a mix of ultra-modern structures, prized cultural sites, and innovative landscapes. See all the 2015 recipients, here.

Nick Leith-Smith Builds Timber Frame Family Home in 10 Weeks

Photo by Quintin Lake. Image Courtesy of Nick Leith-Smith Architecture+Design

From the architect.

-based Nick Leith-Smith Architecture + Design built a timber frame family home in just ten weeks, replacing an existing post-war bungalow in Berkshire. The environmentally friendly residence is 240-square-meters and sits on a designated flood zone, requiring the house to be placed upon a 1-meter-high brick plinth. The addition of such height creates a split level between the garage and entrance level, adding depth to an otherwise restrained material palette.

Learn more about the project and view select images after the break.