Siblings Factory / JDS Architects

© Nico Neefs

Architects: JDS Architects
Location: ,
Area: 200 sqm
Year: 2013
Photographs: Nico Neefs

Kalvebod Waves / JDS Architects + KLAR

© Henning Stuben

Architects: , JDS Architects, KLAR
Location: Kalvebod Brygge, , Denmark
Design Team: KLAR, JDS, Niras, Sloth Møller
Area: 4000.0 sqm
Year: 2008
Photographs: Henning Stuben, Courtesy of

Premier Campus Office in Kagithane Winning Proposal / JDS Architects

Courtesy of

Focusing on the users’ working and living qualities, the winning proposal for the Premier Campus Office in Kagithane addresses its presence in as a new form of contextual and urban approach. Designed by JDS Architects, the building is formed by their desire to make it interact with its environment and acts as a catalyst of business life for a new Istanbul that promotes contemporary culture, architecture and lifestyle. More images and architects’ description after the break.

JDS Shortlisted For Master Plan in Lexington, Kentucky

Town Branch Commons bird’s eye view. Photo © Space Group and MIR

JDS Architects and 4 other national/international firms have been shortlisted to design a Master Plan for Town Branch Commons in Lexington, Kentucky.

The Competition, which attracted over 23 proposals, poses an interesting challenge: to bring the Town Branch Creek, which has been underground for over 100 years, to the surface (an idea originally proposed in 2011 by architect Gary Bates and the -based firm Space Group), and redesign the Commons as a two-mile linear stretch of green space to connect the eastern and western sections of downtown Lexington.

Lexington’s Downton Development Authority and the dean of University of Kentucky’s College of Design, Michael Speaks, were floored by the quality of the proposals they received – a fact Speaks attributes to Jeanne Gang‘s influence; the well-known architect has designed two plans in Lexington and lectured there recently. As Speaks told  Kentucky.com, “Firms have heard that Lexington is friendly to good design, that the mayor is knowledgeable and wants good design.”

Find out which other firms have been shortlisted, after the break…

GWELL / JDS

© JDS

Architects: JDS; Partners in Charge Henning Stüben, Julien De Smedt
Location: Gangnam Bogeumjari District in ,
Client: Shinyoung
Collaborators: Junglim Architects
Area: 38,000 m2
Budget: 33 million euros
Project Leader: Heechan Park
Team: Byeongmoo Moo, Francisco Villeda, Amanda Ripoll, Chris Zhongtian Yuan, Marvin Philipp, Mathilde Claus
Construction: Autumn 2012

JDS has been commissioned to design a hybrid office and hotel, the Officetel Building, for the new development area of Gangnam Bogeumjari District in Seoul, South Korea.  The interesting mixed program, which includes retail, amenities and 700 compact living spaces, has resulted in a textured facade that responds to contextual issues such as sight lines and expose to natural light.

More about the project after the break.

Euralille Youth Centre / JDS Architects

Courtesy of

JDS Architects have just shared with us their first French project in the city of . The Euralille Youth Centre is a 6,000 sqm project that includes a youth hostel, offices and a kindergarten. More images and information after the break.

2011 ECCS Structural Steel Design Award / JDS Architects

Courtesy of

JDS Architects’ Holmenkollen Ski Jump in , Norway has been announced as the winner of the 2011 ECCS Structural Steel Design Award at the ECCS Congress in Postdam, Germany. The award recognizes outstanding design in steel construction emphasizing the many advantages of steel in construction, production, economy and architecture.

The European Steel Design Awards are given by the European Convention for Constructional Steelwork (ECCS) every two years to encourage the creative and outstanding use of steel in architecture and construction. For more information about ECCS, visit here.

Video: JDS Architects: an introduction

This is a short video giving a brief history of JDS Architects, founded by Julien De Smedt, co-founder of with Bjarke Ingels. Julien takes us down memory lane and explains the past and present of his career from Skateboarding to Architecture and the issues that interest his office today. More videos can be found on their vimeo site.

Hangzhou Gateway Tower / JDS Architects

view from the north / ©

As the first prize winner in the Gateway Competition, JDS Architects shared with us their building concept, which is to create a gateway that is neither closing-off or dividing the city. The 15-story tower features offices, restaurants, post office, a terraced roof garden and a sunken passage that leads through a shopping center. More images and architects’ description after the break.

Penthouses and Rooftop Terrace / JDS Architects


© JDS Architects

Architects: JDS Architects
Location: ,
Project Year: 2011
Project Area: 900 sqm
Photographs: JDS Architects

The Norwegian Steel Construction Prize 2011: Holmenkollen Ski Jump / JDS Architects

©

It was announced at a recent seminar, “Materials and Resistance” in , Norway, that the Holmenkollen Ski Jump, designed by JDS Architects, was the recipient for the Norwegian Steel Construction Prize 2011. A presentation of the winning project and award ceremony will take place under the Norwegian Ståldag (Steel Day), the 3rd of November 2011 at the Grand Hotel in Oslo. More images and description after the break.

Faaborg Harbour Bath and Blue Base / JDS Architects + KLAR + Creo Architects

Courtesy

JDS Architects together with KLAR, Creo Architects and Sloth-Møller engineers has presented us their latest project, the Faaborg Harbour Bath and Blue Bass in Faaborg, . This was the winning design among the invited entrants to the Faaborg compeition and the execution process is ongoing. Follow after the jump for a few additional images and a short project briefing.

Encants Market / JDS Architects

©

For JDS Architects Encants Market in , the firm employs their conventional strong geometry to create an open market place.  The occupiable  roof measures 7 meters in thickness and contains about half of the market’s activity (the other half occurs between the roof and the parking level).  Inside, a ramp brings visitors to ground level, echoing the same circulation ideas found in Frank Lloyd Wright’s New York Guggenheim.  From ground level, the open sides of the market create a feeling of permeability, allowing easy access for those passing by.

More images after the break.