Video: TRAFFIC / ITDP Mexico

YouTube Preview Image

The video above, produced by ITDP Mexico is a surprisingly fun look at the dire situation in . With the help of two Barbie Ken dolls (who else?), the video describes two types of drivers: the Everyday Driver, who drives everywhere no matter what, and the Shadow Driver, who drives only when it’s most convenient.

The situation facing Mexico City isn’t too far off from that facing American Suburbia (as our infographic “Burbs Going Bust” and our two-part “Saving Suburbia” series recently highlited). The ‘burbs, designed to convenience the Everyday Driver, have essentially turned Shadow Drivers into Everydays. Hence why passenger cars account for up to 50% of greenhouse gas emissions in some car-intensive communities in the U.S.

It gets you thinking… if we could design Suburbia for the Shadow Drivers (or the “Disencarchised” Driver, who can’t afford a car at all) and make driving less convenient for the Everydays, then maybe we could convert the Shadow drivers (to the “light”side) and increase the demand for walkable streets and denser communities.

Via The Atlantic Cities Blog

For more on Suburbia: Infographic: Burbs Going Bust and The Saving Suburbia Series - Part I: Bursting the Bubble & Part II: Getting the Soccer Moms On Your Side.

 

 

 

 

White Canvas & 22 feet office / Kamat & Rozario Architecture

© Shanavas Photography

Architects: Kamat & Rozario Architecture
Location: , India
Design Team: Smruti Kamat & Lester Rozario
Project Area: 7,000 sqf
Completion: 2012
Contractors: Prathiba Interiors & Parthiban
Photographs: Shanavas Photography

Santa Eugenia de Berga Social Housing / BailoRull ADD+ Arquitectura

Courtesy Bailo Rull ADD+

Architects: Bailo Rull ADD+Manuel Bailo Esteve, Rosa Rull Bertran
Location: ,
Project Area: 2,700 sqm
Collaborators: A.Brito, A. Estevez , N. Font, M. Girbau, M. Hita, P. Jenni, A. Marin, A. Mañosa, J. Maroto, J. Pala, A. Rovira, M. Rull, J. Jimenez, Ll. A. Casanovas
Photographs: Courtesy Bailo Rullo ADD+

Courtesy of GUP MNIIP “Mosproject-4” + HKS Architects

Stadium for Russia’s 2018 World Cup / GUP MNIIP “Mosproject-4” + HKS Architects

The winning proposal for the design of a stadium for Russia’s 2018 World Cup was created by the design institute “Mosproject-4″ from Russia and HKS Architects… from the United States. The main characteristics of the stadium include an innovative constructive

CIB / Vaillo & Irigaray & Galar

© Ruben P. Bescos

Architects: Vaíllo & Irigaray & Galar - Antonio Vaíllo i Daniel, Juan L. Irigaray Huarte
Location: , Spain
Project Manager: Daniel Galar Irurre
Collaborators: Borja Benavent, David Eguinoa, Oscar Martínez, Juan Carlos de la Iglesia, Ángel Álvarez, Isabel Franco
Client: Navarre Health Service
Completion: 2011
Cost: 18,000,000 €
Area: 12,150 sqm
Photographs: Jose Manuel Cutillas, Ruben P. Bescos

Cocoon House / Planning Korea

Courtesy of

Inspired by the volcanic topography of island and the cocoon of a living organism, Seoul-based architectural practice, Planning Korea, completed their design for the Cocoon House, which is complemented with their amazing rendering techniques which is evident in their gallery of images. The cocoon, located at the center of the house, provides a space made by nature that protects and develops inner living things from outside. The first phase of the construction will be started in September 2012 and will be completed in 2015. More images and architects’ description after the break.

“Blooming” Citycenter Nieuwegein / Bureau B+B

© Frederica Rijkenberg

Architects: Bureau B+B
Location: Citycenter ,
Project Area: 40,350 sqm
Completion: 2012
Client: Municipality of Nieuwegein
Photographs: Renee Klein, Frederica Rijkenberg

Plot B of China Mobile International Headquarters Campus / Leo A Daly

Courtesy of

Leo A Daly, in collaboration with Local Design Institute WDCE, recently won a competition to design Phase 2, Plot B, of the international headquarters campus of China Mobile Ltd. in . One of the largest mobile telecommunications companies in the world, China Mobile Ltd. selected their design for the research and development office and laboratory buildings, each a five- and nine-story facility, which are organized on an east-west pedestrian axis and mirrored in their massing to establish opposite, formal entries linked to internal courtyards at the ground level. More images and architects’ description after the break.

Home-Office in Formentera Island / Marià Castelló Martínez

© Estudi EPDSE

Architects: Marià Castelló Martínez
Location: Es Pujol de s’Era, ,
Collaborators: Marga Ferrer, Laura Tur, Carmen Martínez, Josep Castelló, Catalina Verdera, Jaume Luís, Segundo García, Pep Yern & Belén Molina
Structure: Albert Yern Ribas, José Antonio Molina, Salvador Soteras & Agustí Yern
Built Area: 201 sqm
Completion: 2011
Photographs: Estudi EPDSE

AD Recommends: Best of the Week

© Bent René Synnevåg

Saunders Architecture surprises us with another great studio in Fogo Island, Canada. What about the facade in this lecture hall located in Munich? And yet another beautiful project from Dominique Perrault: the Hotel ME in Barcelona, . And if you like big scale projects, check out The Ronda Building by Estudio Lamela, a mixed-use refurbishment of the buildings used during the 2008 Expo Zaragoza. Last, the Kantana Institute, a great undergraduate school in Thailand.

Schrannenhalle Munich / Oliv Architekten Ingenieure

© Edzard Probst

Interior designers: Oliv Architeckten Ingenieure
Location: , Germany
Project Area: 1,000 sqm
Completion: 2011
Photographs: Edzard Probst

One World Trade Center dominates the NYC Skyline

© EJP Photo

With the installation of a girder on the 100th floor, the One World Trade Center has become the tallest building in . Currently standing at 1,271 feet (387m) tall, the “Freedom Tower” has surpassed the 1,250 foot Empire State Building. Designed by Skidmore, Owings & Merrill, the One World Trade Center will become the tallest building in the US and the third tallest in the world upon completion.

Continue after the break for more.

NMIT Arts & Media / Irving Smith Jack Architects

© Patrick Reynolds

Architects: Irving Smith Jack Architects
Location: , New Zealand
Completed: 2010
Area: 2,900 sqm
Photographs: Patrick Reynolds

House Like a Museum / Edward Suzuki Associates

© Yasuhiro Nukamura

Architects: Edward Suzuki Associates - Edward Suzuki, Toshiharu Nanba
Location: City, Kanagawa Prefecture,
Completion: 2008
Site Area: 776.4 sqm
Ground Coverage: 425.38 sqm
Floor Area: 1F 419.85 sqm; 2F 118.49 sqm; Total 538.34 sqm
Photographs: Yasuhiro Nukamura

 

Water Centre / SCAU

© Bruno Delamain

Architects : SCAU
Location: , France
Client:  SIAAP
Area: 15,000 sqm
Cost: 28 M°€ before tax
Photographs: Bruno Delamain

House NA / Sou Fujimoto Architects

©

You may remember Sou Fujimoto Architects radical House NA from this video we shared with you last November. Designed for a young couple in a quiet neighborhood, the 914 square-foot transparent house contrasts the typical concrete block walls seen in most of Japan’s dense residential areas. Associated with the concept of living within a tree, the spacious interior is comprised of 21 individual floor plates, all situated at various heights, that satisfy the clients desire to live as nomads within their own home.

Continue after the break for more images and information on House NA.

SADAR + VUGA wins first prize in University College Ghent Competition

SOAG Building - Courtesy of SADAR + VUGA

SADAR + VUGA, in collaboration with LENS°ASS Architecten, has been selected as winner of an invited competition to design three new buildings on the Campus Schoonmeersen of the University College Ghent in Belgium. The campus development master plan will include a new building for the Study of Social Work (SOAG), a Sports Hall Extension and the Renovation of Building B that includes the adjoining Student Plaza. This highly anticipated project is expected to commence in late May. Continue after the break to learn more about each new facility.

Villa Korsmo / Huus og Heim Arkitektur

© AS

Villa Korsmo is a single family house designed for a couple at just outside Oslo. It’s situated on a beautiful plot, characterized by natural vegetaion, pine trees and rugged terrain. The main idea for the project was to make a house that could connect the two sides of the plot, which is divided by a natural height in the terrain. More images and architect’s description after the break.