1. ArchDaily
  2. 5 G Studio Collaborative

5 G Studio Collaborative: The Latest Architecture and News

Winnwood Residence / 5G Studio Collaborative

© Adam Mørk
© Adam Mørk

© Adam Mørk© Adam Mørk© Adam Mørk© Adam Mørk+ 21

Our Favorite Indoor-Outdoor-Inspired Homes

 | Sponsored Content

Another year, another crop of homes featuring fresh, contemporary architecture, striking décor, and seamless transitions between inside and outside spaces. Peruse our picks below to find the inspiration you need to make indoor-outdoor living part of your next home design.

Our Favorite Indoor-Outdoor-Inspired HomesOur Favorite Indoor-Outdoor-Inspired HomesOur Favorite Indoor-Outdoor-Inspired HomesOur Favorite Indoor-Outdoor-Inspired Homes+ 12

AIA Announces Winners of National Healthcare Design Awards

The AIA has announced 8 projects as winners of their annual National Healthcare Design Awards, rewarding the best in medical architecture from built projects to research excellence. The 8 projects were selected in four categories: built (less than $25 million); built (more than $25 million); Unbuilt; and Innovations in Planning and Design Research.

The awarded projects come from locations throughout the US, as well as one project constructed for Haiti. Read on after the break to see all the winners.

Mount Sinai Hess Center for Science and Medicine / SOM. Image ©  Eduard Huebrer | ArchphotoGHESKIO Cholera Treatment Center (CTC) / MASS Design Group. Image Courtesy of AIALancaster General Health Ann B. Barshinger Cancer Institute / Ballinger. Image © Peter Aaron / EstoLegacy ER – Allen / 5G Studio Collaborative. Image © Michael Moran/OTTO+ 16

Legacy ER Allen / 5G Studio Collaborative

© Michael Moran/OTTO© Michael Moran/OTTO© Michael Moran/OTTO© Michael Moran/OTTO+ 19

ECR (re)Center / 5G Studio Collaborative

Courtesy of 5G Studio Collaborative
Courtesy of 5G Studio Collaborative

The Episcopal Church of the Redeemer, designed by 5G Studio Collaborative, aimed to address the needs and desires of the growing community through sustainable capital improvements on the existing campus that sought to reflect the past and contemporary contexts. Through dialogue, observation, and reimagination, the potential to reposition the existing underutilized courtyard as the centroid of the Church’s social life became evident. Beginning with the courtyard and progressively outwards to the lot perimeter, the new campus design creates places of varying moods and moments to enrich the Church’s environmental and social connectivity with its neighbors. More images and architects’ description after the break.

LegacyER / 5G Studio Collaborative

© Charles Davis Smith - AIA© Michael Hemme© Charles Davis Smith - AIA© Charles Davis Smith - AIA+ 17