We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Three Pavilions / rotative studio

Three Pavilions / rotative studio

Three Pavilions / rotative studio - Exterior Photography, Windows, Door, FacadeThree Pavilions / rotative studio - Interior Photography, StairsThree Pavilions / rotative studio - Interior Photography, Windows, FacadeThree Pavilions / rotative studio - Interior Photography+ 19

  • Design And Execution : Alexandra Sonnemans, Caterina Viguera
  • City : Aigle
  • Country : Switzerland
More SpecsLess Specs
Three Pavilions / rotative studio - Interior Photography, Windows, Facade
© rotative studio

Text description provided by the architects. For the municipality of Aigle (Switzerland), we have designed three temporary pavilions on the town’s central square, the Place du Marché. This square will undergo a transformation during the next years, to become greener, pedestrian-friendly, and prominent for the city.

Three Pavilions / rotative studio - Exterior Photography, Windows, Door, Facade
© rotative studio
Three Pavilions / rotative studio - Interior Photography
© rotative studio

We started the project in 2020 by redefining the assignment together with the client. The pavilions perform as the first gesture that embodies the municipality’s ambitions to really understand this central square as a place for encounter, a place for the residents. Therefore, we proposed a combination of functions: a public library, an observatory, a collective table with benches, and a small theatre. 

Three Pavilions / rotative studio - Interior Photography, Stairs
© rotative studio
Three Pavilions / rotative studio - Image 18 of 19
Site Plan 1.100
Three Pavilions / rotative studio - Interior Photography, Closet, Shelving, Windows, Beam, Facade
© rotative studio

The pavilions are small stations, that are accessible from all sides. They are formed and positioned in relation to each other and in relation to the square and its future transformation.

Three Pavilions / rotative studio - Interior Photography, Stairs, Windows, Facade
© rotative studio
Three Pavilions / rotative studio - Interior Photography, Windows, Facade, Arch
© rotative studio

The position of the pavilions divides the square into different parts which represent the stages for the construction works. This division enables the use of at least two parts of the square during the long transformation process.

Three Pavilions / rotative studio - Interior Photography, Windows, Facade
© rotative studio

Designed as a modular system, the pavilions are prepared in the atelier of the local maker and transported and assembled on-site. After seven years, the pavilions will be relocated to another place in the city that awaits transformation.

Three Pavilions / rotative studio - Interior Photography, Closet, Windows, Facade
© rotative studio

The square - the 'urban' plan - positions. This work is not only about the design and layout of the pavilions but as much about the plan to revitalize the Place du Marché, to reinterpret what is there. The pavilions serve as an introduction and stimulus to change the residents' perspective on the square – to bring a different perspective and a new identity.

Three Pavilions / rotative studio - Exterior Photography, Windows, Facade
© rotative studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Aigle, Switzerland

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Three Pavilions / rotative studio" 03 Feb 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/976174/three-pavilions-rotative-studio> ISSN 0719-8884
© rotative studio

彩色木盒,广场临时展亭 / rotative studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.