CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos

CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos

CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography, Kitchen, CountertopCP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography, ShelvingCP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography, ChairCP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography, KitchenCP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - More Images+ 21

Coimbra, Portugal
More SpecsLess Specs
CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography, Kitchen, Countertop
© do mal o menos

Text description provided by the architects. In a relatively recent apartment, we realized that the ungenerous areas of the various spaces were wasted in circulation. Thus, the main objective of this project resulted in the search for natural light and the integration of office space in the main circulation axis.

CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography, Kitchen
© do mal o menos
CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Image 20 of 26
Plan
CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Image 23 of 26
Axo
CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography, Bedroom, Shelving
© do mal o menos

The intervention strategy focused on ensuring clarity and logic at the different moments of living. Therefore, we created the office space that translates into a piece of furniture/bookcase that allows visual and spatial relationships between programs. We felt that the communication between the living room and the new office would be an asset to the daily experience, offering natural light to the circulation space that is at the same time an office/storage.

CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography, Chair
© do mal o menos
CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography
© do mal o menos
CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography, Chair
© do mal o menos

From this piece of furniture, we separated the social area from the private area with a simple gesture revealed by two sliding panels.

CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos - Interior Photography, Bedroom
© do mal o menos

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Coimbra, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "CP Apartment / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos" [Apartamento CP / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos] 01 Feb 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/975514/cp-apartment-jose-tiago-rosa-plus-nuno-miguel-tavares-arquitectos> ISSN 0719-8884

© do mal o menos

一‘墙’两用,CP 公寓 / José Tiago Rosa + Nuno Miguel Tavares. Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.