Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura

Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura

Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Kitchen, CountertopCa na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography, BedroomCa na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Living RoomCa na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Dining room, ChairCa na Vanessa / Atzur Arquitectura - More Images+ 8

  • Architects: Atzur Arquitectura
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Luis Diaz Diaz
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, JUNG, Adobe Systems Incorporated, Artlumen, JNF, Marset, Microsoft, Ramon Soler, Roca
Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography
© Luis Diaz Diaz

Text description provided by the architects. The intervention consists of the interior refurbishment of an old flat located in the Poblenou district of Barcelona. It is a passing apartment, with one façade on the street and the other on the inside of the block. It has also two interior courtyards.

Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Dining room, Chair
© Luis Diaz Diaz

The strategy chosen to solve the distribution is to distinguish two areas. The first, opens onto the interior façade and concentrates the most intimate rooms, which require less surface and more compartmentalization, rooms and bathrooms.

Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Living Room
© Luis Diaz Diaz
Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Image 11 of 13
Plan - Actual
Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Image 12 of 13
Plan - Proposal
Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Kitchen, Countertop
© Luis Diaz Diaz

The second, is located on the facade of the street and has the public uses, giving rise to a single open space that includes the kitchen, the dining room, the living room and a tiny office.

Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Bathroom, Countertop
© Luis Diaz Diaz

The proposal allows to take full advantage of natural light and ventilation and provide a sensation of spaciousness and fluidity to the aparment.

Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Bedroom
© Luis Diaz Diaz

In order to meet the needs of the inhabitants, three elements are projected that, in addition to their main use, fulfil the function of storage: the dining room bench, the armchair and the desk furniture.

Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Bathroom
© Luis Diaz Diaz

In relation to materiality, it is chosen to value the original elements. The floor is restored and the ceramic vaults are painted and left as they were. This decision proposes a formal and colorful game, leaving a track record of time.

Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura - Image 13 of 13
Axonometría

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura" [Ca na Vanessa / Atzur Arquitectura] 10 Jan 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/974711/ca-na-vanessa-atzur-arquitectura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.