Ca na Riera / Atzur Arquitectura

Ca na Riera / Atzur Arquitectura
Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Shelving
© Judith Casas

Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Interior PhotographyCa na Riera / Atzur Arquitectura - Interior Photography, ChairCa na Riera / Atzur Arquitectura - Interior PhotographyCa na Riera / Atzur Arquitectura - Interior Photography, BathroomCa na Riera / Atzur Arquitectura - More Images+ 10

Barcelona, Spain
  • Architects: Atzur Arquitectura
  • Area Area of this architecture project Area :  699 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Judith Casas
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, JUNG, Duravit, Adobe Systems Incorporated, Balay, FARO Barcelona, Microsoft Office, Trimble Navigation
Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Chair
© Judith Casas

Text description provided by the architects. The project consists of the reform of a flat in Barcelona’s Eixample. It is located in the chamfer, a fact that explains its elongated and narrow plan, almost like a corridor.

Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Interior Photography
© Judith Casas

Before the intervention, the house had undergone multiple transformations. The original pavement and vault roof had been covered by materials of little value. The proposal seeks to put them in value, rescuing the essence of the place.

Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Interior Photography
© Judith Casas

In relation to the distribution, the space is adapted to the contemporary way of life and the specific needs of its inhabitants. The house is structured through two wooden boxes that delimit the most intimate spaces (the bedrooms), this achieves maximum use of light and natural ventilation, as well as large and flexible common areas.

Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Interior Photography
© Judith Casas
Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Image 12 of 15
Plan - Actual
Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Image 13 of 15
Plan - Proposal
Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Bathroom
© Judith Casas

In addition, these boxes fulfill the function of storage, and in one of the cases, includes a high bed, in order to free up the ground floor space for other required uses.

Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Interior Photography, Bedroom
© Judith Casas
Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Interior Photography
© Judith Casas

The strips occupied by the <<wooden furniture>> have a continuous pavement, while in the rest of the flat the original pavement has been preserved. This play of materiality and textures allows breaking the elongated proportion that the house originally presented.

Ca na Riera / Atzur Arquitectura - Image 14 of 15
Axonometría

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Ca na Riera / Atzur Arquitectura" [Ca na Riera / Atzur Arquitectura] 08 Jan 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/974708/ca-na-riera-atzur-arquitectura> ISSN 0719-8884

© Judith Casas

Ca na Riera 住宅改造 / Atzur Arquitectura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.