ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos

ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos

ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Exterior Photography, FacadeORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Interior PhotographyORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Interior PhotographyORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Exterior PhotographyORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - More Images+ 28

More SpecsLess Specs
ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Exterior Photography
© Ivo Tavares Studio

Text description provided by the architects. ORIZZONT BUILDING - Aveiro Until recently the city of Aveiro was turned back to the water landscape. The salt pans and the Ria de Aveiro were understood, especially until the 1980s, as spaces that were affected by industrial production. For the production of salt, the collection of ‘moliço’ and the careless use of its channels as wastewater conductors of the region's industry. Everything has changed, however, for the better. The building is now positioned in a privileged location facing the Ria, on the western edge of the city.

ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Exterior Photography, Facade
© Ivo Tavares Studio
ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Image 29 of 33
Floor Plan
ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Exterior Photography, Facade
© Ivo Tavares Studio

The urbanization plan 'Polis Aveiro' has decided to qualify the waterfront of the city and define the volume and position of this building. Its volumetric rises from the ground to free public space and anticipate eye contact with the canals. There are three housing floors with a white concrete structure that supports the wood volumes that seeks the light and the landscape. Spatially, the interior is resolved from two vertical circulations that distribute the apartments in pairs.

ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Exterior Photography, Facade
© Ivo Tavares Studio
ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Interior Photography
© Ivo Tavares Studio

Functionally, the building is organized in three layers: The ground floor defines an antechamber for the dwellings. The apartment floors organize common spaces to the sunny south/west, and the bedrooms face the opposite quieter quadrant. The basement floor offers a complementary program with a condominium room and patio facing the heated swimming pool.

ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos - Exterior Photography, Facade
© Ivo Tavares Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Aveiro, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ORIZZONT Apartments / RVdM Arquitectos" [Edifício Residencial ORIZZONT / RVdM Arquitectos] 01 Jan 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/974158/orizzont-apartments-rvdm-arquitectos> ISSN 0719-8884

© Ivo Tavares Studio

ORIZZONT 公寓 / RVdM Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.