Hillside House / TWO+

Hillside House / TWO+

Hillside House / TWO+ - Interior Photography, Dining room, Table, Chair, BeamHillside House / TWO+ - Exterior Photography, Forest, WindowsHillside House / TWO+ - Exterior Photography, GardenHillside House / TWO+ - Interior Photography, Table, BeamHillside House / TWO+ - More Images+ 21

Kyiv, Ukraine
  • Architects: TWO+
  • Area Area of this architecture project Area :  250
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Elena Kulachenko
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Focus, Alutech, Wever & Ducre
More SpecsLess Specs
Hillside House / TWO+ - Exterior Photography, Forest
© Elena Kulachenko

Text description provided by the architects. The architecture of the house is characterized by concern for natural habitat and the desire to generate a large-span living space to accommodate the residents comfortably. Therefore, the building is cantilevered above the terrain, preserving all pre-existing trees, relief, and based on a long metal frame with a 12-meter column pitch.

Hillside House / TWO+ - Exterior Photography, Forest, Windows
© Elena Kulachenko

The top of the house is flat, but in the central part it forms a bend and turns into a pitched roof, forming glazing for the skylight. The southern wall of the building faces the pine forest and is made of panoramic glazing, revealing a picturesque view of the entire river valley from all rooms in the house. A balcony extends along the glazing and connects to the main terrace at the end of the house, access to the balcony and terrace is possible through sliding aluminum systems from the rooms.

Hillside House / TWO+ - Interior Photography, Table, Beam
© Elena Kulachenko
Hillside House / TWO+ - Exterior Photography, Wood, Deck, Chair, Beam, Patio
© Elena Kulachenko

During implementation, it became almost impossible for vehicles to pass through the site, so earthworks were carried out mainly by hand. Also, due to dense vegetation and steep relief, difficulties arose with the delivery of structures to the installation site. Therefore, it was necessary to find a truck crane with a sufficient boom length that could reach the desired point. The total construction period before the residents moved in took one year.

Hillside House / TWO+ - Exterior Photography, Windows, Brick, Facade
© Elena Kulachenko
Hillside House / TWO+ - Exterior Photography
© Elena Kulachenko
Hillside House / TWO+ - Image 25 of 26
Axonometric - Exploded

Thermalwood and aluminium composite panels are used in the exterior of the house. The retaining walls are built using traditional rubble masonry made of local stone. Old granite paving stones were used while covering the driveway, and a part of the paving was made with brushed concrete. A small fragment in front of the terrace is planted with a lawn and decorative grasses, while the main territory of the site has been preserved in its original form, which visually made it possible to blur the border of the site and the adjacent forest.

Hillside House / TWO+ - Exterior Photography, Windows, Facade
© Elena Kulachenko

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Hillside House / TWO+" 18 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/972115/hillside-house-two-plus> ISSN 0719-8884

© Elena Kulachenko

乌克兰山边住宅 / TWO+

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.