House in Candonga / Fomento Estudio

House in Candonga / Fomento Estudio
House in Candonga / Fomento Estudio - Exterior Photography
© Sofía Trucco

House in Candonga / Fomento Estudio - Exterior PhotographyHouse in Candonga / Fomento Estudio - Exterior PhotographyHouse in Candonga / Fomento Estudio - Exterior PhotographyHouse in Candonga / Fomento Estudio - Exterior Photography, Beam, BrickHouse in Candonga / Fomento Estudio - More Images+ 14

Córdoba, Argentina
  • Architects: Fomento Estudio
  • Area Area of this architecture project Area :  3078 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, FV, Flamia, Peppermans Maderas, Roca
  • Lead Architects : Bruno Rovea, Sofía Trucco
More SpecsLess Specs
House in Candonga / Fomento Estudio - Exterior Photography
© Sofía Trucco

Text description provided by the architects. The House in Candonga is a private residence located in the mountains for sporadic use exclusively during weekends or holidays.

House in Candonga / Fomento Estudio - Exterior Photography
© Gonzalo Viramonte
House in Candonga / Fomento Estudio - Exterior Photography
© Gonzalo Viramonte
House in Candonga / Fomento Estudio - Exterior Photography
© Gonzalo Viramonte

It is organized around a stone baseboard that adapts to the topography of the land and structures the house in three main areas: services, private and social.

House in Candonga / Fomento Estudio - Exterior Photography, Beam, Brick
© Gonzalo Viramonte
House in Candonga / Fomento Estudio - Image 14 of 19
Plan
House in Candonga / Fomento Estudio - Interior Photography, Brick, Beam
© Gonzalo Viramonte

The services area is separated from the rest of the house, at the back of the property, and consists of parking lots for cars, storage, and a reserve water tank. At the intermediate level is the private sector, with bedrooms and a bathroom. To the north, continuing with the staggering of the house, the social area is arranged with cross ventilation and the longest uninterrupted views towards the mountains, together with an open expansion as a viewing terrace.

House in Candonga / Fomento Estudio - Exterior Photography
© Sofía Trucco

Conceived as a house distant from any urbanization and with intermittent use, it is designed mainly toward constructive simplicity and low maintenance. The stone baseboard that unifies and structures the house was built with stone masonry collected from the same property. Starting from the lintel levels, the exposed concrete beams and walls form the slopes to receive a roof of sloping ceilings with a wooden structure. On the north skirt of the sloping roof, the photovoltaic panels are arranged for the generation of electrical energy.

House in Candonga / Fomento Estudio - Exterior Photography
© Gonzalo Viramonte

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Candonga / Fomento Estudio" [Casa en Candonga / Fomento Estudio] 17 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/971968/house-in-candonga-fomento-estudio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.