Baksters Office / MUN Architects

Baksters Office / MUN Architects

Baksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Fence, Facade, HandrailBaksters Office / MUN Architects - Interior Photography, BeamBaksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Kitchen, WindowsBaksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Bathroom, Column, BeamBaksters Office / MUN Architects - More Images+ 22

More SpecsLess Specs
Baksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Fence, Facade, Handrail
© Soopakorn Srisakul

Text description provided by the architects. MUN Architects transforms a 4 story shophouse into a computer vision technology support business office. Located in the middle of the hectic city of Bangkok, Thailand. The typical low ceiling shophouse building has been reprogrammed and refurbished for Baksters. Started by emptying the building, removing some unwanted floor slabs, and keeping the original reinforced concrete post and beam structure. The timber walls are introduced as a buffer from the brick walls being used in the whole alley to create a sense of being enclosed by natural material.

Baksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Beam
© Soopakorn Srisakul

The sequence of going into the building has been reorganized. The first floor is the main dining area for staff. It can also be used for parties or events. at the mezzanine floor, a meeting room and desks are lightened up by natural light from a small enclosed opening space.

Baksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Chair, Windows, Handrail
© Soopakorn Srisakul
Baksters Office / MUN Architects - Image 22 of 27
Plan - 1st Floor
Baksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Kitchen, Windows
© Soopakorn Srisakul
Baksters Office / MUN Architects - Image 25 of 27
Plan - 3rd Floor
Baksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Kitchen, Chair, Countertop, Shelving
© Soopakorn Srisakul

When reaching the second floor, the first impression is to experience a tall space to the roof slab with a strip of a skylight casting shadows of the galvanized steel gratings on a vast timber wall. This is the only area that carpet tiles are used. This common space will turn into a workshop for children during the weekend. The corporate colors are shown on the floor. Gradient blue, green, and red circles are interpreted as water, forest, and the sun. The third floor is mainly for workstations with a connecting bridge as a transition space to the floating meeting room sitting on the existing concrete structure.

Baksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Bathroom, Column, Beam
© Soopakorn Srisakul
Baksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Stairs, Beam, Facade, Bench, Column
© Soopakorn Srisakul

All trees planted in the project are intended to be seen from every functional space within the building. When walking up through the curved staircase to the fourth floor, the staff will be welcomed by a small rectangle skylight giving a sense of intimacy to the narrow space. This floor is for a meeting room and a bedroom for staff who want to stay overnight.

Baksters Office / MUN Architects - Interior Photography, Windows
© Soopakorn Srisakul
Baksters Office / MUN Architects - Image 27 of 27
Section

Natural lights play the main role in interior spaces. The staff can experience how lights react when filtered by leaves, galvanized gratings, fabric, or when they come and move in different angles creating patterns of shadows throughout the day. With the hope to create "consciousness" in oneself.

Baksters Office / MUN Architects - Exterior Photography, Windows, Facade
© Soopakorn Srisakul

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Bangkok, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Baksters Office / MUN Architects" 08 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/971534/baksters-office-mun-architects> ISSN 0719-8884

© Soopakorn Srisakul

Baksters 办公室 / MUN Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.