Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio

Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio

Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Interior Photography, Chair, TableNhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Interior Photography, Bedroom, Windows, BedNhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Interior Photography, Stairs, Handrail, BeamNhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Interior Photography, Stairs, Handrail+ 24

  • Chief Architect : Nguyễn Đặng Anh Dũng
  • Design Team And Supervisor : Nguyễn Văn Trung
  • Design Team : Đinh Trần Thanh Hoàng, Nguyễn Thị Anh Thư, Trần Tuấn Kiệt, Vũ Thị Mỹ Duyên
  • Country : Vietnam
More SpecsLess Specs
Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Exterior Photography, Windows, Facade
© Dung Huynh

Text description provided by the architects. The house was located in a small alley, which was used as a shortcut in order to avoid Hàng Sanh crossroads during rush hours. Therefore, the area was scattered with many small businesses that appeared due to the bustling condition.

Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Interior Photography, Chair, Table
© Dung Huynh
Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Image 22 of 24
Plan - Ground and 1st Floor
Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Interior Photography, Bedroom, Windows, Bed
© Dung Huynh
Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Interior Photography, Stairs
© Dung Huynh

At the construction site, the alley reached maximum width. The construction was surrounded by balconies in their protruded state. Hence, our design was developed to have a cantilever structure and fit perfectly into the plot. The number of functional elements on the ground floor was minimized, the front area was reserved as the owner wished to open a small food stall in the near future.

Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Interior Photography, Stairs, Handrail, Beam
© Dung Huynh
Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Interior Photography, Windows
© Dung Huynh

The owner was a young woman living with her retired parents. Besides fulfilling the functional needs, the design also provided a room for hobbies such as reading, painting, playing music, … This ‘mezzanine’ space generated the level difference between the bathroom block and bedroom block upstairs.

Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Interior Photography, Windows
© Dung Huynh
Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Image 23 of 24
Plan - 2nd and 3rd Floor
Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio - Exterior Photography, Windows, Facade
© Dung Huynh

The design was created from the architectural solutions and the owner’s preferences, which could partly be seen through the details and colors.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Nhà LỒNG HẺM Residence / AD+studio" 08 Sep 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/968040/nha-long-hem-residence-ad-plus-studio> ISSN 0719-8884
© Dung Huynh

破旧小巷中的“亮点”,凹凸屋/ AD+studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.