The Room Behind the Wall / livni +

The Room Behind the Wall / livni +
The Room Behind the Wall / livni +  - Exterior Photography, Facade
© Marcos Guiponi

The Room Behind the Wall / livni +  - Exterior Photography, FacadeThe Room Behind the Wall / livni +  - Exterior PhotographyThe Room Behind the Wall / livni +  - Exterior Photography, FacadeThe Room Behind the Wall / livni +  - Interior Photography+ 24

Ciudad de la Costa, Uruguay
  • Construction Documentation : Pedro Livni, Rafael Solano
  • Drawings : Diamela Meyer
  • Model : Ignacio Pereira
  • Model Photographs : Diamela Meyer
  • City : Ciudad de la Costa
  • Country : Uruguay
More SpecsLess Specs
The Room Behind the Wall / livni +  - Exterior Photography, Facade
© Marcos Guiponi

Text description provided by the architects. The project consists of a room that can also be used as a psychologist's office. A wall, a roof, and a gutter that gathers rainwater define the project.

The Room Behind the Wall / livni +  - Exterior Photography
© Marcos Guiponi
The Room Behind the Wall / livni +  - Image 19 of 24
Axonometry
The Room Behind the Wall / livni +  - Exterior Photography
© Marcos Guiponi

Located at the back of a parcel, a wall is built that hides the room and defines a garden inside another garden. Thinking of Matta-Clark, a big hole breaks through the wall and connects both gardens. Above de wall the roof lays, peeking and protecting the entrance. The roof’s front is defined by an oversized gutter that gathers rainwater which later drips onto a rock right underneath.

The Room Behind the Wall / livni +  - Exterior Photography, Facade
© Marcos Guiponi
The Room Behind the Wall / livni +  - Image 22 of 24
Section BB
The Room Behind the Wall / livni +  - Exterior Photography, Facade
© Marcos Guiponi

From a limited resource’s budget perspective, walls and roofs are made of Isopanel prefab panels (self-extinguishing EPS foam core, covered by galvanized steel sheet of 0.45 millimeters on both sides, pre-painted). For the exterior, an overlapped cementitious board is used. The interior walls and ceilings are coated by eucalyptus panels. For the floor, a black buttoned rubber surface is used.

The Room Behind the Wall / livni +  - Image 17 of 24
© Diamela Meyer

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Ciudad de la Costa, Canelones Department, Uruguay

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Room Behind the Wall / livni + " [Habitación detrás del muro / livni + ] 03 Sep 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/967842/the-room-behind-the-wall-livni-plus> ISSN 0719-8884
© Marcos Guiponi

一墙,一顶,一排水渠 / livni +

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.