Garden House / HANGHAR

Garden House / HANGHAR

Garden House / HANGHAR - Interior PhotographyGarden House / HANGHAR - Image 3 of 14Garden House / HANGHAR - Exterior PhotographyGarden House / HANGHAR - Exterior Photography+ 14

  • Architects: HANGHAR
  • Area Area of this architecture project Area :  60
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Max Hart Nibbrig
  • Lead Architect : Eduardo Mediero
More SpecsLess Specs
Garden House / HANGHAR - Exterior Photography
© Max Hart Nibbrig

Text description provided by the architects. In a small village in the county of Cameros, La Rioja we find a very spe­cial house. Unlike the structures near­by, this house is defined by a monumen­tal, five-story high façade, composed of thick, stone walls and symmetrical openings. Each floor, which has the same distribution and dimensions, is connect­ed by a spiraling wooden staircase end­ing in a skylight that brings light in. On the ground floor of house, next to the village’s ravine, we find a narrow and long space, formerly used for stor­ing cattle and goods.

Garden House / HANGHAR - Image 14 of 14
Diagramas
Garden House / HANGHAR - Image 13 of 14
Geometría
Garden House / HANGHAR - Exterior Photography
© Max Hart Nibbrig

The project consists of the remod­eling of such space into an area for leisure and living alongside an adja­cent garden. It is for this reason that a humble, but effective, intervention is proposed, one in which the traces of the old stable coexist with the require­ments for contemporary dwelling. A sober concrete slab is introduced, in which a series of 10x10cm old tiles are inlaid. The window openings are expanded and aligned with the above balconies, allow­ing for natural light to fill the space, along with a large 2,5x2,5m opening that gives access to an adjacent alley.

Garden House / HANGHAR - Interior Photography
© Max Hart Nibbrig
Garden House / HANGHAR - Image 12 of 14
Floor Plan
Garden House / HANGHAR - Interior Photography
© Max Hart Nibbrig

Next to one of the windows, an austere bench made out of plaster is built for the family to enjoy long summer nights. The cattle’s former drinker, a heavy, stone piece, is put on top of an articu­late brick structure, functioning as the space’s washbasin.

Garden House / HANGHAR - Image 3 of 14
© Max Hart Nibbrig

The exterior garden is solved with a sinuous colored-concrete platform that snakes alongside the existing vegeta­tion. The slab’s plane is elevated 15cm above the garden’s ground, allowing for a spatial continuity with the stable’s interior and generating an exterior do­mestic landscape that.

Garden House / HANGHAR - Exterior Photography, Chair
© Max Hart Nibbrig

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:La Rioja, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Garden House / HANGHAR" [Casa jardín / HANGHAR] 23 Aug 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/967146/garden-house-hanghar> ISSN 0719-8884
© Max Hart Nibbrig

花园之家 / HANGHAR

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.