MoLaS Woodland Classroom / in situ studio

MoLaS Woodland Classroom / in situ studio

MoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Interior Photography, Shelving, Windows, Chair, BeamMoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Interior Photography, Kitchen, Facade, Windows, Beam, CourtyardMoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Exterior Photography, WindowsMoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Interior Photography, Windows, Facade, Beam, Courtyard+ 16

More SpecsLess Specs
MoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Exterior Photography, Windows
© Keith Isaacs

Text description provided by the architects. The woodland classroom is located at the edge of the woods by an outdoor gathering space shared by a cluster of other small museum buildings. The program is two separate classrooms joined by a large roof. The space between the classrooms is a breezeway that frames views of the woods. The roof is punctured by nine skylights that flood spaces beneath with natural light.

MoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Interior Photography, Kitchen, Facade, Windows, Beam, Courtyard
© Keith Isaacs
MoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Image 15 of 16
Section
MoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Interior Photography, Windows, Facade, Beam, Courtyard
© Keith Isaacs
MoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Interior Photography
© Keith Isaacs

The approach to the classrooms is from the east and guides museum-goers towards the breezeway. The building is simple, low, and quiet from this view, a counterpoint to the contoured, tall, and airy spaces within. The two classrooms are “conjoined twins,” possessing identical programs and connected by a single roof, but possessing individual character. The building has become the center for camp activities and outdoor gatherings at the museum.

MoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Image 14 of 16
Plan
MoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Interior Photography, Table, Windows, Beam
© Keith Isaacs
MoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Interior Photography, Table, Windows, Chair
© Keith Isaacs

The budget for the project was modest. Construction is wood-framed, with roof trusses forming a broad roof canopy overhead. The shape of these trusses is expressed directly at the rake end eaves. Roof overhangs are generous in all directions, and the standing seam roof panels are light in tone to reflect the sun’s heat. Limited window openings are judiciously located to feature the woodland environs from within each classroom.

MoLaS Woodland Classroom / in situ studio - Interior Photography, Shelving, Windows, Chair, Beam
© Keith Isaacs

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Durham, NC, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "MoLaS Woodland Classroom / in situ studio" 15 Aug 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/966796/molas-woodland-classroom-in-situ-studio> ISSN 0719-8884
© Keith Isaacs

MoLaS 林地教室 / in situ studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.