We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Lief Company / OOTO Architects

Lief Company / OOTO Architects

© Narsilion© Narsilion© Narsilion© Narsilion+ 25

More SpecsLess Specs
© Narsilion
© Narsilion

Text description provided by the architects. An old ironworks alley in front of the apartment complex. Even if you look around, there is nothing special about our alley. Our worries began with the thought of how to present a special gaze in this extremely ordinary urban landscape.

© Narsilion
© Narsilion
Sections
Sections
© Narsilion
© Narsilion
© Narsilion
© Narsilion

In an environment surrounded by apartment complexes and aging shopping centers on all sides, we looked inside. If the general mall focused on revealing the indoor hall, the first impression of this building would probably be the opposite. Since it faces the apartment housing facility in front, we intentionally installed a strong wall screen to limit the gaze to the apartment complex and hoped that we could enjoy the scenes in the newly embodied space.

© Narsilion
© Narsilion

In a frame that thoroughly controls the relationship with the outside, the deck space secured to the maximum created a unique perspective that cannot be experienced in a general neighborhood living facility building. Of course, this solution could be possible because of the client's courage, who reaped greed for the interior area and actively accepted the exterior space plan.

© Narsilion
© Narsilion
Plans
Plans
© Narsilion
© Narsilion

An old ironworks alley in front of the apartment complex. Even if you look around, there is nothing special about our alley. Our worries began with the thought of how to present a special gaze in this extremely ordinary urban landscape. In an environment surrounded by apartment complexes and aging shopping centers on all sides, we looked inside. If the general mall focused on revealing the indoor hall, the first impression of this building would probably be the opposite. Since it faces the apartment housing facility in front, we intentionally installed a strong wall screen to limit the gaze to the apartment complex and hoped that we could enjoy the scenes in the newly embodied space.

© Narsilion
© Narsilion

In a frame that thoroughly controls the relationship with the outside, the deck space secured to the maximum created a unique perspective that cannot be experienced in a general neighborhood living facility building. Of course, this solution could be possible because of the client's courage, who reaped greed for the interior area and actively accepted the exterior space plan.

© Narsilion
© Narsilion

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Daegu, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Lief Company / OOTO Architects" 20 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/965319/lief-company-ooto-architects> ISSN 0719-8884
© Narsilion

营造户外“新空间”,列夫公司 / OOTO Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.