We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Phú Yên House / Story Architecture

Phú Yên House / Story Architecture

Phú Yên House / Story Architecture - Exterior Photography, FacadePhú Yên House / Story Architecture - Interior PhotographyPhú Yên House / Story Architecture - Interior Photography, Garden, CourtyardPhú Yên House / Story Architecture - Exterior Photography, Facade+ 46

  • Architects: Story Architecture
  • Area Area of this architecture project Area :  420
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Minq Bui
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  INAX, Ori Lighting
  • Architect : Nguyễn Kava
  • 3d Perspective Artist : Huỳnh Cẩm Tú
  • Deploy Architectural Drawings : Trịnh Quang Huy , Vũ Thu Trang , Trần Nguyễn Thúy Trinh
  • Structural Designer : Ngô Chí Hiếu
  • Design Me : Bùi Minh Hoàng
  • Country : Vietnam
More SpecsLess Specs
Phú Yên House / Story Architecture - Exterior Photography, Facade
© Minq Bui
Phú Yên House / Story Architecture - Exterior Photography, Facade
© Minq Bui

Text description provided by the architects. In the summer holidays, instead of sending their children to life skills training schools, the homeowner returns to the countryside to build a house for their children to play and experience with children in the countryside. The Landlord was born in the countryside of Phu Yen, grew up to study, work and live in the big city, and return to the countryside every summer vacation, traditional Vietnamese New Year holiday, or as a quarantine period because of the Covid-19 epidemic.

Phú Yên House / Story Architecture - Interior Photography, Facade, Bench, Chair, Arch
© Minq Bui
Phú Yên House / Story Architecture - Image 42 of 46
Plan
Phú Yên House / Story Architecture - Interior Photography
© Minq Bui
Phú Yên House / Story Architecture - Interior Photography, Table, Lighting, Chair, Windows
© Minq Bui

Phu Yen House was born to serve this. The space of the bedroom and living room, kitchen and dining room are separated, and linked together by courtyard and green spaces, it helps to make the spaces of the rooms in the house airy and accessible. With the best nature, the yard and green spaces also become a fun area for children and their friends.

Phú Yên House / Story Architecture - Interior Photography, Arch, Garden
© Minq Bui
Phú Yên House / Story Architecture - Exterior Photography, Garden
© Minq Bui

The living room and kitchen space are rotated and the slanted fences create interesting and vivid views when we move inside the house. In order to free up the view when living inside the room, we designed many large windows, but the construction investment cost of the owner is small, and the construction technique of large-format glass doors in the locality is limited.

Phú Yên House / Story Architecture - Interior Photography, Garden, Courtyard
© Minq Bui
Phú Yên House / Story Architecture - Image 46 of 46
Elevation
Phú Yên House / Story Architecture - Interior Photography, Windows, Arch, Arcade, Garden
© Minq Bui

Therefore, for large doorways, we do not install glass doors, but build an extra layer of high fence surrounding it to ensure safety and privacy. The fence is slanted to not limit the view and create second angle is more interesting. The work was built by groups of local workers. Using available materials, such as brick, stone, cement, pillow, iron.

Phú Yên House / Story Architecture - Exterior Photography, Facade
© Minq Bui

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Phú Yên House / Story Architecture" 13 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/964938/phu-yen-house-story-architecture> ISSN 0719-8884
© Minq Bui

富安之家 / Story Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.