We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Iwakura House / ALTS Design Office

Iwakura House / ALTS Design Office

Iwakura House / ALTS Design Office - Interior Photography, Wood, BeamIwakura House / ALTS Design Office - Interior Photography, Kitchen, Table, Countertop, Chair, Windows, BeamIwakura House / ALTS Design Office - Interior Photography, Kitchen, Table, Windows, Countertop, BeamIwakura House / ALTS Design Office - Interior Photography, Door, Facade+ 15

Kyoto, Japan
  • Architects: ALTS Design Office
  • Area Area of this architecture project Area :  113
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :I.T.P
More SpecsLess Specs
Iwakura House / ALTS Design Office - Interior Photography, Windows, Beam
© I.T.P

Text description provided by the architects. We constructed a new house at the corner of a quiet residential neighborhood in Sakyo-ward, Kyoto, after demolishing the existing building on the lot. The former building had a three-story structure, and as it was surrounded by low-rise housing, the third floor was the perfect location to enjoy the open view. The client wanted a house where they can take advantage of this view, and thus we proposed to place the house’s living room on the third floor.

Iwakura House / ALTS Design Office - Interior Photography, Stairs, Wood, Beam, Handrail
© I.T.P

There are mountain views on both the northern and the southern sides, and with the low-rise residential neighborhood, you can see fireworks in the summer. We designed windows that frame the view, and a bench by the window to connect the inside and outside.

Iwakura House / ALTS Design Office - Interior Photography, Kitchen, Table, Chair, Windows, Beam
© I.T.P

A bay window on the northern side functions as part of the kitchen space. Parts of the kitchen and the living room have a connection with the outside, creating open and comfortable space. The client is in her twenties, and his future family structure is unknown. The client works online at home, and thus creating comfortable work spaces around the house was necessary. This is why we proposed a flexible, adjustable space that could adapt to his future lifestyle, without fixed individual rooms as were seen in the previous building.

Iwakura House / ALTS Design Office - Interior Photography, Windows, Beam
© I.T.P

The first floor has concrete floors and a two story room, and functions as an open space connected to the outdoor space — perfect for inviting friends, having pets, and other hobby uses. In the future, the client can make changes to the layout, creating individual rooms based on the needs of the moment. The house fits the site conditions as well as the clients’ everyday lives, and thus keeps evolving together with the client.

Iwakura House / ALTS Design Office - Interior Photography, Door, Facade
© I.T.P

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Iwakura House / ALTS Design Office" 09 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/964847/iwakura-house-alts-design-office> ISSN 0719-8884
© I.T.P

岩仓成长之家 / ALTS DesignOffice

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.