We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office

In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office

In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Exterior Photography, Door, Brick, Windows, FacadeIn-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Exterior Photography, Windows, Facade, CourtyardIn-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Exterior Photography, Windows, FacadeIn-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Interior Photography, Windows, Beam, Column+ 42

  • Architects: CU Office
  • Area Area of this architecture project Area :  165
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Weiqi Jin, Yifan Sun, Fei Che
  • Lead Architects : Fei Che, Xuefeng Zhang
  • Design Team : Jinping Liang, Gaojie Mu, Nana Wu
  • Mechanical Engineer : Jinlong Huo, Yuanfang Shi
  • Structure Engineering Consultant : Qibin Li
  • The Client : Beijing Tianqiao hengrong investment Co., Ltd.
  • City : Beijing
  • Country : China
More SpecsLess Specs
In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Exterior Photography, Windows, Facade, Courtyard
© Weiqi Jin

Text description provided by the architects. The renewal strategy of In-Hutong was inspired by the spontaneous renovation strategy of the residents living in the local hutongs. On the right side of the project, courtyard was originally a small hutong (alley), at the entrance of which the residents added a gate transforming the hutong into a shared courtyard - Hutong courtyard. The bungalows in the northern part of Tianqiao area did not have a strictly regulated Beijing Siheyuan architectural system in history.

In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Exterior Photography, Door, Brick, Windows, Facade
© Yifan Sun
In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Exterior Photography, Facade, Column
© Weiqi Jin

Therefore, the local residents breaking through the typical hutong-siheyuan morphological restrictions and renovating their residences in flexible and diverse ways should be respected. Differently, since the goal of this project is not to increase the density of buildings and populations, the idea is to adopt the opposite strategy and to transform the originally shared courtyard in parallel with the entrance of the Hutong courtyard into an In-Hutong (inner alley) so that the originally enclosed courtyard space is reorganized by the In-Hutong extended from the outside hutong.

In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Exterior Photography, Facade
© Weiqi Jin
In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Interior Photography, Facade, Column
© Weiqi Jin
In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Interior Photography, Stairs, Column
© Weiqi Jin

The circulation of the In-Hutong and the central axis of the original courtyard are equally respected, thus the interface wall between the courtyard and the In-Hutong has a dual character. As a result, these walls have been designed differently on the two sides facing the courtyard and the In-Hutong, to correspond to the stable-and-quiet courtyard and the flowing-and-vivid In-Hutong.

In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Interior Photography, Windows, Beam, Column
© Weiqi Jin
In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Image 33 of 42
plan
In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Interior Photography, Door, Glass, Facade, Beam, Windows
© Weiqi Jin

Close to the south-central axis of Beijing, the project is located in the core area of the old Beijing folk culture with a rich history. Although the buildings as dilapidated buildings were demolished and reconstructed, the main spatial texture and parts of the old walls that did not need to be insulated are retained after being repaired and reinforced. These protected old walls are the respect for history and make the history of Tianqiao a visible history.

In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Interior Photography, Beam, Column
© Weiqi Jin
In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Interior Photography, Facade, Column, Beam, Windows
© Weiqi Jin

As a demonstration renewal project of the bungalow district in the northern part of Tianqiao, Beijing, the reconstruction budget of this project is very limited, which thus makes this demonstration project more realistic. Therefore, it is designed not to use complex structures and expensive materials but four most common materials: wood, gray brick, steel, and glass.

In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Interior Photography, Windows, Beam, Column
© Weiqi Jin

Beijing’s traditional wooden structure is adopted for the main body of the building, while steel structure and glass are used for the parts that provide new functions: such as glass windows, invisible air-conditioning vents, etc. The gray bricks are constructed in two different construction methods, traditional and modern, depending on their specific location, converging and translating the new and the old.  

In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office - Exterior Photography, Windows, Facade
© Yifan Sun

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Chuziying Hutong 36, Tianqiao, Beijng, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "In-Hutong Renewal of Chuziying Hutong 3 / CU Office" 08 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/964539/in-hutong-renewal-of-chuziying-hutong-3-cu-office> ISSN 0719-8884
© Weiqi Jin

内胡同,储子营胡同36号院更新改造 / 超城建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.