We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Honjo-west Office / OSTR

Honjo-west Office / OSTR

Honjo-west Office / OSTR - Exterior Photography, Windows, Door, FacadeHonjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Beam, Windows, ChairHonjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Windows, Table, Chair, BeamHonjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Door, Beam, Windows+ 30

  • Architects: OSTR
  • Area Area of this architecture project Area :  90
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Yosuke Ohtake
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Louis Poulsen
More SpecsLess Specs
Honjo-west Office / OSTR - Exterior Photography, Windows, Door, Facade
© Yosuke Ohtake

Text description provided by the architects. This is a project to renovate two row houses in Honjo, Kita-ku, Osaka City, into an office and event space.

Honjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Door, Beam, Facade
© Yosuke Ohtake
Honjo-west Office / OSTR - Image 30 of 30
Plan
Honjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Beam
© Yosuke Ohtake

The row houses were originally separate dwellings with a road leading to the back between them. At some point, the house, including the street, became a single residence. Furniture was scattered about, floors and walls were peeling, and some of the pillars were rotting.

Honjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Beam, Windows, Chair
© Yosuke Ohtake

We re-routed the original path between the two row houses and inserted structural reinforcement across each. In addition, we laid a flat earthen floor so that the whole space is continuous, and roofed the part that used to be the porch to create a large blank space.

Honjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Kitchen, Table, Windows, Beam
© Yosuke Ohtake
Honjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Kitchen, Table, Windows, Wood
© Yosuke Ohtake

or the large blank space, we defined the space by creating a large table, wooden fittings that can be fully opened, a top light that is as bright as outside, gravel that draws the outside in, and windows that allow the wind to pass through.

Honjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Windows, Beam
© Yosuke Ohtake

In order to inherit the existing architecture, we reused not only the composition but also abandoned furniture, lighting, and fittings, and left the pillars, beams, back of the roof, and mud walls with their original expressions. The pillars and beams, the back of the roof, and the mud walls have been left in their original state. In order to preserve the old while at the same time giving a sense of the new, the work has been left unfinished.

Honjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Door, Beam
© Yosuke Ohtake

On the construction site, the designers and builders gradually build things up through trial and error toward the completion of the project, but in this place, we dared to leave the groundwork as it is and let everyone think together to build up the space.

Honjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Beam, Facade, Column
© Yosuke Ohtake

We have decided to call this project, which has a "blank space" with no predetermined use, "the site", a state of "continuing to move toward completion".

Honjo-west Office / OSTR - Interior Photography, Door, Beam, Windows
© Yosuke Ohtake

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Osaka, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Honjo-west Office / OSTR" 25 Jun 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/963829/honjo-west-office-ostr> ISSN 0719-8884
© Yosuke Ohtake

‘合二为一’办公室 / OSTR

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.