We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Annerley House / zuzana&nicholas

Annerley House / zuzana&nicholas
Annerley House / zuzana&nicholas - Exterior Photography, Windows, Facade
© Christopher Frederick Jones

Annerley House / zuzana&nicholas - Exterior Photography, Windows, Door, Facade, Garden, CourtyardAnnerley House / zuzana&nicholas - Interior Photography, FacadeAnnerley House / zuzana&nicholas - Interior Photography, Windows, BeamAnnerley House / zuzana&nicholas - Interior Photography, Table, Windows, Chair, Shelving+ 20

Annerley, Australia
More SpecsLess Specs
Annerley House / zuzana&nicholas - Exterior Photography, Windows, Door, Facade, Garden, Courtyard
© Christopher Frederick Jones

Text description provided by the architects. Annerley House is a renovation and extension to an existing traditional Queenslander cottage that suffered from a poor connection to the backyard and introverted public rooms. The project sought to connect the interior of the house with its garden, a vital space for a family with young children, and one that the existing cottage previously turned its back on.

Annerley House / zuzana&nicholas - Exterior Photography, Facade, Windows
© Christopher Frederick Jones

The proposed extension was conceived of as an outdoor room that when open would become part of the garden and allow for visual connections between spaces and through gardens - the cook in the kitchen can converse with someone in the garden, similarly one of the children reading in the bay window can interact with her sister playing in the living room, and a visitor at the front door can make eye contact with the host in the garden. These relationships not only provide for an interconnectedness, and improved access to light and ventilation, but also allow for a generosity of space within an otherwise small house.

Annerley House / zuzana&nicholas - Interior Photography, Windows, Beam, Handrail
© Christopher Frederick Jones
Annerley House / zuzana&nicholas - Image 20 of 20
Plan
Annerley House / zuzana&nicholas - Interior Photography, Windows, Beam
© Christopher Frederick Jones
Annerley House / zuzana&nicholas - Interior Photography, Table, Windows, Chair, Shelving
© Christopher Frederick Jones

The connections between rooms and with the garden that is facilitated by the project allow the young kids to move freely between indoor and outdoor play, whilst remaining connected to their parent elsewhere in the house. Previously the lack of connection between spaces and interior / exterior prohibited this type of flexible occupation, which is a frustrating condition for a young family.

Annerley House / zuzana&nicholas - Interior Photography, Windows, Facade
© Christopher Frederick Jones

An emphasis was placed on achieving the alterations and additions with minimal introduction of new built area, and maximizing the preservation of the existing cottage and garden space.  Minimizing new building and overall floor area was key to the client and architect’s approach to environmental and cost management.

Annerley House / zuzana&nicholas - Image 19 of 20
Sections
Annerley House / zuzana&nicholas - Interior Photography, Facade
© Christopher Frederick Jones

The new extension replaced an old lean-to laundry structure, and the new work sought to adopt the expression of a simple but refined garden structure appended to the rear of the existing cottage. The corrugated zincalume external cladding and pitched roof of the upper volume references the adjacent roof of the cottage and the character of a garden shed, whilst the concrete base and stone paved terrace anchor the extension in the garden.

Annerley House / zuzana&nicholas - Interior Photography, Facade, Concrete
© Christopher Frederick Jones

The emphasis on the importance of the garden for the project led to the engagement of landscape designer Jonathan Kopinski, who collaborated with the architect, and particularly closely with the client to design and deliver the landscape design.

Annerley House / zuzana&nicholas - Exterior Photography, Facade
© Christopher Frederick Jones

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Annerley House / zuzana&nicholas" 08 Jun 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/962985/annerley-house-zuzana-and-nicholas> ISSN 0719-8884
© Christopher Frederick Jones

昆士兰农舍的改造之家/ zuzana&nicholas

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.