We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Casa WV / Cristián Romero Valente

Casa WV / Cristián Romero Valente

© Nicolás Saieh© Nicolás Saieh© Nicolás Saieh© Nicolás Saieh+ 27

Los Molles, Chile
  • Area Area of this architecture project Area :  262
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Nicolás Saieh
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  GRAPHISOFT, ZUIVER, Budnik, CHC, Hunter Douglas, Reforma Estudio, Schuco
More SpecsLess Specs
© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh

¬The WV house is located on a gentle slope in the town of Los Molles, Chile. The volume of the house was worked horizontally and at the same time was rotated, in order to give all the spaces a leading view of the ocean and the Puquén biopark. The solid North East facade that faces the street was designed to provide privacy, while the other front allows to contemplate an open view, neat with large windows.

© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh
Planta - Primer subterráneo
Planta - Primer subterráneo
© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh

The construction was done through a platform that is raised with wooden piles in its search to favor the view of the sea. Great importance is given to natural light in its interior, a fundamental element that predominates in all of the venues, which are complemented by light courtyards. The program of the house is configured by a central common area: living room, kitchen, integrated into a wing made up of the main bedrooms. While the secondary bedrooms are located in the other wing. A wooden platform was used as a base for the construction of the interior, and metalcon for the walls and ceilings.

© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh
Elevation - Southeast, Northwest
Elevation - Southeast, Northwest
© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh

The latter were thermally insulated by means of an inner skin and externally clad with Sip panels. Thermal bridges were eliminated and a high-performance heat recovery ventilation system was incorporated: Zehnder. Quadroline metal panels were used for its exterior cladding, a flexible material for the design, which enhances the continuous and simple reading of the house.

© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Casa WV / Cristián Romero Valente" [Casa WV / Cristián Romero Valente] 23 May 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/961939/casa-wv-cristian-romero-valente> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.